Novi hitovi na „Dečjem beogradskom proleću” Beoinfo

Objavljeno: 12.04.2018. 12:15 Izmenjeno: 12.04.2018. 21:35

Manifestacija „Dečje beogradsko proleće” se održava 19. aprila treći put otkad je obnovljena 2016. godine.

Gradski menadžer Goran Vesić je na konferenciji za novinare u Dečjem kulturnom centru Beograda podsetio da je grad tada podržao ideju ove ustanove i novinarke Donke Špiček da manifestacija ponovo oživi.

– Decenijama unazad najlepše dečje pesme nastajale su upravo na „Dečjem beogradskom proleću”. Mnogi smo odrastali uz te muzičke hitove, a sada smo ponovo dobili produkciju dečjih pesama. Najveća dobit ovog festivala jeste što iza njega ostaju pesme za decu, u čijem stvaranju učestvuju velika imena naše muzičke scene i poezije – rekao je Vesić.

On je dodao da će Grad Beograd nastaviti da podržava manifestaciju, podstiče njeno širenje i ocenio da su svi veoma ponosni na ono što je postignuto.

Pomoćnica direktora DKCB-a i urednica festivala Leontina Vukomanović navela je da je manifestacija „ponovo podignuta na noge” zahvaljujući ličnom angažmanu Gorana Vesića. Festival je revijalnog karaktera, a publika će od 18 časova u sali „Donka Špiček”  DKCB-a moći da uživa u trinaest novih hitova za decu.

– Veoma je važno kako naša deca odrastaju, pri čemu na prvom mestu mislim na pažljivo odabrane tekstove koji su rezultat saradnje sa našim poznatim pesnicima – istakla je Leontina Vukomanović.

Na tekstove legendarnih pesnika za najmlađe – Ljubivoja Ršumovića, Slobodana Stanišića, Vladimira Andrića i drugih, muziku su komponovali Vojkan Borisavljević, Radoslav Graić, Vladimir Graić, Rade Radivojević, Aleksandar Lokner, Minja Subota, Dejan Petrović, Ivana Peters, Mari Mari, Rastko Aksentijević, Dejan Petković, Nena Leković i Ana Boček.

Nove numere izvode Sergej Ćetković, Branko Kockica, Ivan Bosiljčić, Ivana Peters, Tijana Dapčević, Slobodan Boda Ninković, Svetislav Bule Goncić, Minja Subota, Bojana Stamenov, Ivan Mihailović, Đorđe David i Dušica Novaković, Dejan Petrović i Mari Mari, uz pratnju horova DKCB-a i „Čarolija”.

Pokrovitelj je Gradska uprava Grada Beograda i Sekretarijat za kulturu, a prijatelj manifestacije Fondacija „Dragica Nikolić”. Karte su u prodaji na blagajni DKCB-a, Takovska 8.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana