Nove rashladne vitrine na pijacama „Banjica” i „Zvezdara” Beoinfo

Objavljeno: 04.11.2016. 15:37 Izmenjeno: 04.11.2016. 15:37

„Gradske pijace” nastavile su sa opremanjem mlečnih hala novim rashladnim vitrinama. Ovog puta nove vitrine dobile su pijace „Banjica” i „Zvezdara”. 

– Mlečna hala pijace „Banjica” opremljena je sa 38 novih rashladnih vitrina, a mlečna hala pijace „Zvezdara” sa 25 rashladnih vitrina sa po dva prodajna mesta. Istovremeno, na pijačnom platou pijace „Banjica” postavljeno je 10 spoljnih rashladnih vitrina sa po dva prodajna mesta – izjavio je Ivan Sočo, direktor JKP „Gradske pijace”, i dodao da bezbedan plasman namirnica životinjskog porekla, kao i briga o korisnicima pijačnih usluga predstavljaju imperativ za preduzeće, te je omogućavanje najboljih uslova za čuvanje i prodaju namirnica animalnog porekla visoko na listi prioriteta.

Prema njegovim rečima, „Gradske pijace” nastaviće da sprovode i komercijalne analize zdravstvene ispravnosti mlečnih i suhomesnatih proizvoda, kao i konzumnih jaja, voća i povrća kako bi svi sugrađani bili sigurni da je hrana koja se prodaje na beogradskim pijacama ispravna.

– Nove rashladne vitrine sa efikasnijim sistemom za hlađenje omogućavaju dužu svežinu namirnica životinjskog porekla bez isušivanja. Veća izložbena površina i hladan bunker ispod cele izložbene tacne, korisnicima rashladnih vitrina obezbediće komforniju prodaju, a kupcima veću sigurnost prilikom kupovine ovih osetljivih namirnica – rekao je Sočo.

On je dodao da su od početka godine  mlečne hale na pijacama „Skadarlija” i „Mirijevo” u potpunosti renovirane, dok su na pijaci „Zemun” i „Vidikovac” postavljene nove spoljne rashladne vitrine. Na pijaci „Braća Jerković”, na inicijativu korisnika rashladnih vitrina,  izgrađena je mlečna hala, a na pijacama „Borča”, „Banovo brdo” i „Dušanovac” zamenjene su sve rashladne vitrine repariranim, kako bi se poboljšali sanitarno-higijenski uslovi i natkriven je deo gde se prodaju mlečni i suhomesnati proizvodi.

Do kraja tekuće godine, nove rashladne vitrine biće postavljene na još tri beogradske pijace.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana