Nove mere na aerodromu „Nikola Tesla“ Studio B

Objavljeno: 12.03.2020. 13:20 Izmenjeno: 12.03.2020. 13:22

Air Srbija u skladu sa novim merama Vlade Srbije zbog korona virusa reorganizuje vazdušni saobraćaj.

Zabranjuje se ulazak u Srbiju stranim državljanima koji dolaze iz država i područja sa visokim brojem zaraženih kao što su Italija, delovi Kine, Koreja, Švajcarska i Iran. Inače Air Srbija je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim telima kako domaćim tako i stranim Ministarstvom zdravlja, Institutom Batut i Svetskom zdravstvenom organizacijom.

Na aerodromu Nikola Tesla kao preventivna mera, kako se korona virus ne bi dalje širio postavljene su termovizijske kamere koje mere telesnu temperaturu putnika koji ulaze u našu zemlju. Ako temperatura putnika iznosi više od 37 stepeni, automatski biva smešten u karantin a odatle ekipom Hitne pomoći dalje sproveden na Institut za Infektivne i tropske bolesti.

Zaposleni na aerodromu Nikola Tesla koriste svaku priliku kako bi podsetili putnike da koriste preventivne mere, od koji je najbitnija dezinfekcija ruku. Na više mesta na aerodromu stoje i trojezična obaveštenja, koja informišu putnike kako da se ponašaju ako kod sebe primete bilo kakve simptome koji mogu eventualno ukazati na korona virus kao i brojeve telefona gde mogu da se jave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana