Nove kuće za socijalno ugrožene porodice u celoj Srbiji Tanjug

Objavljeno: 23.04.2020. 16:08 Izmenjeno: 23.04.2020. 16:08

„Kako naglašava i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, bolja demografska slika Srbije i veći natalitet prioritet su rada Vlade Srbije i u narednom periodu. Želimo da svim roditeljima pomognemo da svojoj deci pruže bezbrižno i srećno odrastanje čime će imati veće mogućnosti za bolji život u budućnosti“, rekao je Đorđević.

Ministarstvo za rad, zapošavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je  da će u narednom periodu u saradnji sa humanitarnim projektom – serijalom „Kuća od srca“, pomoći socijalno ugroženim porodicama na teritoriji Srbije i izgraditi im nove kuće.

Ministar Zoran Đorđević i autor emisije humanog karaktera „Kuća od srca“ Žarko Lazić potpisali su Memorandum o saradnji, a tom pirlikom dogovoreno je da kuću prva dobije porodica iz sela Retkocev, opština Medveđa koja ima 12 članova, od toga desetoro dece, a koja žive u jako teškim uslovima.

Kako je ministar istakao, kuća u kojoj ova porodica živi je u veoma lošem stanju, bez vode i kupatila i život u takvim lošim uslovima ne sme da živi nijedna porodica u Srbiji.

Zajedničkim snagama Ministarstva, “Kuće od srca” i rukovodstva Opštine Medveđa ovoj porodici u što kraćem periodu biće sagrađena potpuno nova kuća.

Ekipa serijala “Kuća od srca” koja već sedam godina radi na zbrinjavanju najugroženijih porodica na teritoriji Srbije zahvalila je resornom ministarstvu na podršci.

Istakla je da je cilj ove saradnje da ugrožene porodice budu stambeno zbrinute, materijalno potpomognute, vraćene u obrazovni sistem, što će rezultirati resocijalizacijom svih članova porodice uz naglasak na najmlađe članove društva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana