Nova vozila „Gradske čistoće” za čistiji i uredniji Beograd Beoinfo

Objavljeno: 21.03.2017. 14:42 Izmenjeno: 22.03.2017. 14:09

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i njegov pomoćnik Borko Milosavljević posetili su danas JKP „Gradska čistoća”, koje od početka godine u svom voznom parku ima 26 novih vozila, među kojima su i ona na električni pogon i čistilice.

Mali je rekao da je jedan od najvažnijih projekata grada proširenje i pretvaranje užeg centra u pešačku zonu, te da je zbog toga veoma važno da ona bude uredna i čista.

– „Gradska čistoća” je početkom godine nabavila nova vozila za tu svrhu, među kojima je i pet čistilica koje mogu da se koriste u pešačkim zonama kako ne bi oštetile ploče. Tu su i tri kombinovane mašine za čišćenje snega, kao i tri mašine na elektropogon, koje će se koristiti samo u pešačkim zonama zbog svojih ekoloških karakteristika. Na ovaj način pokazujemo da smo, kao i druge metropole, spremni da deo grada pretvorimo u oazu za pešake – istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, „Gradska čistoća” je od početka ove godine kupila veliki broj novih mašina, kao i pet cisterni za pranje ulica i deset novih kamiona za odnošenje smeća.

– Nismo uzimali kredite, već kupujemo i modernizujemo se iz novca koji smo uštedeli. Želimo da naš grad bude lepši, čistiji i mnogo bolje mesto za život. Prošle godine smo nabavili 2.000 novih kontejnera, kupovaćemo ih i dalje, ali i menjati podzemne – objasnio je gradonačelnik i zahvalio radnicima „Gradske čistoće” koji danonoćno čiste Beograd. Naš grad će, dodao je Mali, biti još čistiji ukoliko se poveća i ekološka svest građana.

On je podsetio da će rekonstrukcija Obilićevog venca biti završena za nekoliko meseci, da su u toku radovi na Kosančićevom vencu, te da su Zmaj Jovina i Ulica Vuka Karadžića završene, čime deo centra grada polako postaje oaza za pešake.

Događaju je prisustvovao i direktor JKP „Gradska čistoća” Miroslav Bogdanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana