Nova usluga MUP-a na portalu eUprave: Zamena vozačke dozvole Tanjug

Objavljeno: 02.02.2021. 14:26 Izmenjeno: 03.02.2021. 13:01

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je novi elektronski servis na portalu eUprave – „Zamena vozačke dozvole“, uz dostavljanje na kućnu adresu

Ova usluga će omogućiti građanima da bez odlaska u policijsku stanicu podnesu zahtev za izdavanje i zamenu vozačke dozvole, putem sajta MUP-a ili direktno na portalu eUprave .

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je na prezentaciji ove usluge da je MUP servis građana koji ide u korak sa vremenom i da će se sve ono što nudi savremena tehnologija, a što olakšava život naših građana, implementirati i učiniti dostupnim, saopšteno je iz MUP-a.

„Zahvaljujući našoj saradnji sa Vladom Republike Srbije i Kancelarijom za informacione tehnologije, zahvaljujući svim ovim ljudima koji su puno učinili, došli smo i do ove mogućnosti da vozačku dozvolu produžimo, a da ne odemo na šalter, da ne moramo da čekamo u redovima i gubimo vreme“, rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, MUP će se truditi da sve svoje funkcije iz upravnih poslova i sve ono što predstavlja komunikaciju sa građanima, učini lakšim, bržim i savremenijim.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije Mihailo Jovanović objasnio je da ova usluga omogućava građanima da kada dođe vreme za zamenu vozačke dozvole, više ne moraju da idu ni na jedan šalter, već da preko portala eUprave mogu da podnesu zahtev za novu vozačku dozvolu, da obave elektronsko plaćanje i da imaju mogućnost da im vozačka dozvola preko Pošte Srbije dođe na kućnu adresu.

„Bezbednost podataka u ovom celom procesu je dignuta na najviši nivo. Građani pristupaju portalu sa kvalifikovanim elektronskim sertifikatom i u svakom trenutku mogu da vide položaj svoje vozačke dozvole“, objasnio je Jovanović.

On je čestitao kolegama iz Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije MUP-a, jer su, kako je naveo, pored mnogobrojnih projekata, kao što su tehnički pregledi, elektronsko zakazivanje za lična dokumenta… i ovom elektronskom uslugom pokazali da su „udarna igla“ u razvoju elektronske uprave u Republici Srbiji.

Elektronska usluga „Zamena vozačke dozvole (dostava na kućnu adresu)“ omogućava građanima da preko portala eUprava, bez odlaska u policijsku stanicu, podnesu zahtev za izdavanje vozačke dozvole u slučaju isteka njene važnosti, promene imena ili prebivališta, ili ukoliko im je vozačka dozvola ukradena, izgubljena ili uništena.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana