Nova sanitetska vozila za zdravstvene ustanove po Srbiji Studio B, Tanjug

Objavljeno: 14.10.2020. 12:16 Izmenjeno: 14.10.2020. 19:58

Predstavnicima više zdravstvenih ustanova širom Srbije dodeljena sanitetska vozila koja će im značajno olakšati rad. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da ovo nije ni prva, ni poslednja akcija pomoći zdravstvenim ustanovama.

foto Tanjug

Deo vozila nabavljen je iz sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja ili oportuniteta, a deo su donacija kompanije NIS, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da ovo nije ni prva, ni poslednja akcija pomoći zdravstvenim ustanovama.

„Ovde nije izložena oprema koja je stigla u bolnice, od sterilizatora, aparata koji služe za operacije…svega što je bilo neophodno, a što su naveli da bi trebalo da imaju“, rekao je Lončar i čestitao svima koji su dobili sanitetska vozila.

Dodao je da je ponosan na svu pomoć koja je pružena zdravstvenim ustanovama jer će to, dodao je, osetiti pacijenti, ali i zaposleni u zdravstvu kojima će biti mnogo lakše da rade sa novom i boljom opremom.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević je rekao da Ministarstvo pravde već petu godinu organizuje dodelu sredstava prikupljenih po osnovu oportuniteta. „Tokom ovih pet godina podeljeno je dve milijarde i 118 miliona dinara koje smo ukupno raspodelili na 585 projekata. Ove godine komisija je imala na raspolaganju 500 miliona dinara koje smo podelili na 130 projekata“, rekao je on.

Direktor KBC „Dr Dragiša Mišović“ Vladimir Ðukić je zahvalio u ime svih koji su danas dobili, kako je rekao, vredne donacije države i kompanije NIS.

„Država je odgovorna u svim segmentima, pa i u zdravstvu. Pokazali smo da opremu koju smo dobili do sada umemo itekako dobro da koristimo i da se borimo sa svim zdravstvenim pošastima koje su nas susretale u prethodnon periodu“, rekao je on i dodao da će ova pomoć značajno doprineti poboljsalnju standarda svakodnevnog rada u zdravstvenim ustanovama.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev je rekao da je ulaganje u zdravstvo trajno opredeljenje društvene odgovornosti te kompanije i da od toga ne odustaju uprkos veoma izazovnom vremenu.

Dodao je da su proteklom periodu, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, uložili više od 116 miliona dinara.

„Uz 14 vozila, ojačali smo i kapacitete opreme u 20 ustanova širom Srbije“, rekao je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 17°C

Slaba kiša

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana