Nova organizacija železničkog saobraćaja u BG Tanjug

Objavljeno: 15.06.2018. 16:38 Izmenjeno: 16.06.2018. 11:24

“Infrastruktura železnice Srbije“ najavila je da će od 1. jula ove godine u potpunosti obustaviti železnički saobraćaj u Glavnoj železničkoj stanici Beograd, kao i na pruzi Beograd Glavna stanica – Pančevački most, što je šest meseci ranije nego što je projektom bilo predviđeno.

 

To znači da se od 1. jula ukida železničko službeno mesto Beograd Glavna stanica i u potpunosti obustavlja železnički saobraćaj na području Savskog amfiteatra.

Radovi na izmeštanju infrastrukturnih železničkih kapaciteta iz stanice Beograd i sa područja Savskog amfiteatra realizuju se brže od planiranog, navodi se u saopštenju „Infrastrukture železnice Srbije“.

U skladu sa tim, železničke kompanije “Srbija Voz“ i „Infrastruktura železnica Srbije“ uvode novu organizaciju putničkog železničkog saobraćaja u beogradskom čvoru.

Prema toj organizaciji, međunarodni vozovi za prevoz putnika, koji su planirani da saobraćaju između Beograda i Bara, od 16. juna polaziće iz železničke stanice Topčider ka Crnoj Gori i iz Bara dolaziti u železničku stanicu Topčider. To znači da će od 16. juna iz železničke stanice Topčider polaziti međunarodni dnevni voz za Bar u 09.21 sati, kao i večernji voz u 21.21 sati.

Međunarodni voz na relaciji Subotica – Bar – Subotica, koji kreće od 19. juna, saobraća iz železničke stanice Subotica u 16.45 sati preko Beograd Centra i obratno.

Osim vozova između Srbije i Crne Gore, od 1. jula svi međunarodni vozovi saobraćaće do železničke stanice Beograd Centar, koja će biti i polazna stanica ovih vozova u suprotnom smeru. Reč je o dva voza iz Budimpešte, kao i po jednom vozu iz Beča, Ljubljane, Ciriha, Soluna i Sofije do Beograda i iz glavnog grada Srbije za Mađarsku, Austriju, Sloveniju, Švajcarsku, Grčku i Bugarsku.

Za vozove u unutrašnjem putničkom železničkom saobraćaju, koji su do sada saobraćali preko Glavne železničke stanice Beograd, od 1. jula godine polazna i dolazna stanica biće Beograd Centar u Prokopu.

One Response to “Nova organizacija železničkog saobraćaja u BG”

  1. Pamplona каже:

    U tom grmu dakle lezi zec? Buka i vatromet na drugoj strani, a majstori rade

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana