Nova oprema Sektoru za vanredne situacije Studio B

Objavljeno: 10.12.2020. 13:11 Izmenjeno: 10.12.2020. 13:11

SVS bogatiji za 10 novih vatrogasno-spasilačkih autocisterni i pet automehaničkih lestvi.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je u Nastavnom centru Makiš u Beogradu primopredaji 10 vatrogasno–spasilačkih autocisterni i pet automehaničkih lestvi koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo za potrebe Sektora za vanredne situacije.

Ministar Vulin istakao je da će MUP nastaviti da ulaže u Sektor za vanredne situacije, jer su vatrogasci važan deo Ministarstva i borbe za bezbednost građana.

„Pripadnici Sektora za vanredne situacije uvek stignu prvi na mesto događaja. Prvi su tu kada je požar, poplava, kada su elementarne nepogode, kada treba pružiti pomoć i spasiti građane. Upravo zato je Ministarstvo unutrašnjih poslova prepoznalo potrebu da se naše vatrogasne jedinice i uopšte Sektor za vanredne situacije posebno modernizuje, unapredi i opremi“, rekao je ministar Vulin.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je naveo, nastaviće sa dosadašnjom politikom ulaganja u Sektor za vanredne situacije, u opremu, obuku i sve ostalo što vatrogasce čini obučenim, spremnim i sposobnim da zaštite svakog građanina naše zemlje, ali i sebe, svoje zdravlje i život.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uvek su tu kada je najteže, a ovo je način da im pomognemo da to najteže prođe sa što manje posledica i žrtava“, istakao je ministar Vulin.

Zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Vlado Plemić zahvalio se državi i Ministarstvu na ulaganjima u Sektor za vanredne situacije.

„Danas smo dobili 15 novih vozila. Posle dužeg vremena dobili smo pet  automehaničkih lestvi, čija je maksimalna radna visina 32 metra. Dobili smo i 10 pratećih autocisterni koje će unaprediti rad naše službe kako bismo bili još efikasniji“, precizirao je Plemić.

Autocisterne „Iveko“, sa cisternama za vodu kapaciteta 7.000 litara, biće isporučene upravama za vanredne situacije u Beogradu i Novom Sadu, kao i odeljenjima za vanredne situacije u Zrenjaninu, Kikindi, Novom Pazaru, Pirotu, Požarevcu, Prijepolju, Prokuplju i Subotici.

Autohidraulične lestve „Iveko“ biće isporučene Upravi za vanredne situacije u Beogradu i odeljenjima za vanredne situacije u Leskovcu, Smederevu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu.

U poslednje tri godine vatrogasno-spasilačkim jedinicama širom Srbije, samo u sklopu ovog kapitalnog projekta Ministarstva unutrašnjih poslova usmerenog ka podizanju kapaciteta Sektora za vanredne situacije, isporučeno je 228 vozila različite namene, a svi vatrogasci-spasioci opremljeni su novim radnim i interventnim uniformama.

Od početka godine vatrogasci spasioci na teritoriji Republike Srbije  reagovali su u 25.916 vanrednih događaja, od čega su 20.223 požara i spasili 1.283 osobe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana