Nova obmana srpske opozicije Studio B

Objavljeno: 23.11.2020. 19:39 Izmenjeno: 23.11.2020. 19:57

Spotove s pozivom na bojkot nedavnih izbora koji su u toku predizborne kampanje oko 400 puta emitovani na kanalima N1 i Nova S,  nije finansirala nijedna opoziciona stranka već produkcijska kuća u vlasništvu novinarke Jovane Polić, inače najbliže saradnice Slaviše Lekića, jednog od autora filma Vladalac, otkriva Centar za istraživačko novinarstvo Srbije.

Veoma je sumnjivo to što jedna privatna produkcija finansira kampanju za bojkot, smatraju sagovornici Studija B, novinarka Informera Milica Dakić i urednik u Srpskom telegrafu Borislav Kašanski. Oni ocenjuju da to navodi na zaključak da se iza toga kriju interesi onih partija koje su se za taj bojkot i zalagale.

Kako je otkrio Centar za istraživačko novinarstvo Srbije, predizborni spotovi   u kojima se poziva na bojkot izbora, za koji se zalagao deo opozicije okupljen oko SzS, nastali su u produkciji kuće JSP koja je finansirala i njihovo emitovanje. Iako u toj produkcijskoj kući kažu da nisu povezani ni sa jednom partijom, poznavaoci političkih prilika smatraju da razloga za sumnju ima jer  tekst CINS-a ukazuje na to da se kampanja bojkota finansirala iz privatnih izvora.

Emitovanje ovih spotova REM je zabranio jer nije bilo poznato ko je oglašivač i da li ima pravo na političko oglašavanje. Kako kažu naši sagovornici, ono što izaziva dodatnu sumnju jeste vizuelna sličnost između tog i zvaničnog spota SZS, kao i činjenica da je spot posle zabrane besplatno ustupljen Stranci slobode i pravde.

Naši sagovornici ističu da je i ova situacija još jedna potvrda načina na koji funkcioniše taj deo opozicije, pa tako, zaključuju, i ne iznenađuje sve manja podrška koju ima u narodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana