Nova fabrika u Lazarevcu, posao za 600 ljudi Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 25.04.2017. 11:05 Izmenjeno: 26.04.2017. 09:09

Lazarevačku fabriku ,,Beko“ u stečaju kupila je turska kompanija ,,Birlešik“ koja se bavi proizvodnjom tekstila. U prvoj fazi biće zaposleno 600 radnika, a još toliko počeće da radi naredne godine.

foto Beoinfo

Gradonačelnik Siniša Mali kaže da je ovo potvrda da je naša zemlja odlično mesto za strane investicije.

– Ovo je potvrda da su Srbija i Beograd povoljne destinacije za investicije. Ovo je potvrda da u Lazarevcu stare, zapuštene fabrike možemo da pretvaramo u moderne proizvodne objekte ili nove tržne centre. Na taj način zapošljavamo našu građevinsku industruju i otvaramo nova radna mesta, i to je politika od koje nećemo odustati – ukazao je gradonačelnik.

Mali je podsetio da je turska kompanija kupila fabriku „Beko” u Lazarevcu,  koja je u stečaju. Predviđeno je, kako je istakao, da se ove godine, u prvoj fazi, zaposli 600 radnika, a u drugoj fazi još 600, prevashodno žena.

Ovo je, prema njegovim rečima, druga fabrika u Beogradu koja će uskoro biti otvorena, jer će za nekoliko meseci početi sa radom i fabrika „Meita” u Obrenovcu, u kojoj će biti uposleno 1.400 radnika.

– Poslednja fabrika je u našoj prestonici otvorena daleke 2006. godine, i ta informacija dovoljno govori kolika je razlika između ove i prethodne gradske vlasti – istakao je Mali.

On je naglasio da se, osim što se u Lazarevcu rade nova putna i kanalizaciona mreža, očekuje i skoro postavljanje kamena temeljca za veći tržni centar, gde će biti zaposleno još Lazarevčana.

– Mi ćemo nastaviti da privlačimo investicije u našu prestonicu, s ciljem da se kvalitet života razvija podjednako u svim delovima grada, bez obzira na to da li se živi u Mladenovcu, Lazarevcu ili na Terazijama – rekao je gradonačelnik.

Predstavnik kompanije „Birlešik tekstil” Muradin Guneš  izrazio je zadovoljstvo zbog pokretanja proizvodnje u Beogradu i Srbiji, za koju je istakao da predstavlja zvezdu razvoja ovog regiona. On je zahvalio ministru Rasimu Ljajiću i predstavnicima Grada Beograda i Opštine Lazaravec što su omogućili da ta kompanija investira u Srbiju.

Sastanku u Starom dvoru prisustvovao je pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, direktor turske tekstilne kompanije Ali Šarki, predstavnik te kompanije Muradin Guneš, pomoćnik gradskog sekretara za privredu Dušan Đurašković, predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević i Uroš Kandić, savetnik potpredsednika vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana