Sportska gimnazija neće se seliti u Železnik Tanjug

Objavljeno: 12.08.2016. 16:13 Izmenjeno: 13.08.2016. 14:47

Sportska gimnazija neće se seliti u Železnik, kako joj je ponuđeno, već ostaje u zgradi Vojne gimnazije dok se ne pronađe rešenje, odlučeno je nakon sastanka školskog odbora i saveta roditelja, rekao je Tanjugu direktor škole Radosav Nikolić .

Gimnazija je do 15. avgusta trebala da se iseli iz prostorija Vojne gimnazije, a predviđeno je da se preseli u prostorije Osnovne škole Stari grad, međutim od racionalizacije osnovnih škola u Beogradu se odustalo, tako da je Sportskoj gimnaziji kao rešenje ponuđen Železnik.

„Kao opcija ponuđen nam je Železnik, ja se nisam složio sa tim, ali nemam pravo da odbijem. Izneo sam predlog nastavničkom veću, školskom odboru i savetu roditelja i svi su ga jednoglasno odbili, jer je Železnik predaleko od svih sportskih centara u gradu“, rekao je Nikolić Tanjugu.

On kaže da je odlučeno da Sportska gimnazija ostane u prostorijama Vojne gimnazije do daljnjeg, dok Ministarstvo prosvete ne pronađe resenje, jer učenici dva puta dnevno imaju treninge, te je nemoguće da ispune sve obaveze ukoliko je škola na periferiji grada.

„Neizvodljivo je da deca odu na trening koji je u centru grada, pa u školu u Železnik, pa opet na trening. Praktično bi učenici provodili deca 24 sata u putovanju“, naglašava Nikolić.

Direktor kaže da je sve bilo spremno za selidbu, pripremljenu kutije za „papirologiju“ ali da je pre tri, četiri dana gradonačelnik Siniša Mali saopštio da neće biti racionalizacije osnovnih škola, što je, kako kaže, automatski značilo da neće biti selidbe Sportske gimnazije u školu Stari grad kako je planirano.

Podseća da je Sportska gimnazija od osnivanja podstanar u drugim školama, prvo u Jedanaestoj beogradskoj gimnaziji, zatim u zgradu Petra Čajkovskog 2a, a onda u Vojnoj gimnaziji.

“ Nemamo salu za fizičko, pa nam Grad plaća iznajmljivanje balona koji je dva , tri kilometra daleko od škole, kaže Nikolić i dodaje da gimnazija ima 900 učenika i 100 profesora.

Ove godine, nastavlja on, konkurisalo je 550 učenika, ali je primljeno 180 đaka u prvu godinu, a to što nisu dobili više odeljenja jedini je krivac nedostatak prostora.

Sportsku gimnaziju isključivo mogu da upišu đeca koja treniraju i gimnazija je opšteg tipa.

Nikolić kaže da naredne nedelje očekuje da će ga primiti novi ministar prosvete Mladen Šarčević kako bi porazgovarali o problemima Sportske gimnazije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno oblačno

Subota
Jak vetar

Max: 14°C
Min: 6°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana