Nikola Nikodijević zakazao sednicu Skupštine grada za ponedeljak, 28. septembar Beoinfo

Objavljeno: 26.09.2020. 11:39 Izmenjeno: 26.09.2020. 16:57

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 28. septembar, 23. sednicu Skupštine Grada Beograda. Zbog primena epidemioloških mera, sednica će se i ovog puta održati u „Sava centru”, s početkom u 10 časova

Među najvažnijim tačkama dnevnog reda je Predlog odluke o izmenama Odluke o budžetu Grada Beograda za 2020. godinu, kao i Predlog odluke o izmenama i dopuni Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2020. godini, te Predlog odluke o lokalnim administrativnim taksama.

Na dnevnom redu su i predlozi za podizanje spomenika Branku Pešiću, Vladi Iliću i Milošu Savčiću.

Odbornici će odlučivati o bratimljenju Grada Beograda i Grada Banjaluke, a raspravljaće i o predlozima planova ili izmenama i dopunama planova detaljne i generane regulacije za delove opština Zvezdara, Vračar, Voždovac, Zemun, Čukarica, Rakovica i Palilula, Takođe, na dnevnom redu će biti još nekoliko planova ili izmena i dopuna planova koji tek treba da se izrade. Pred odbornicima će se naći i rebalansi programa poslovanja za ovu godinu i raspodela neto dobiti za prošlu godinu za javna komunalna preduzeća, centre ili privredna društva čiji je osnivač Grada Beograd, kao i Predlog odluke o povećanju osnovnog kapitala Privrednog društva Sportski centar „Tašmajdan” d.o.o.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmenama Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji Beograda, izmene i dopune odluka o komunalnom redu i oglašanjanju na teritoriji grada, zatim Predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u Beogradu za 2020. godinu, Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o uređivanju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Beograda.

Na dnevnom redu je i Izmena Odluke o promeni osnivačkog akta Javnog komunalnog preduzeća Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd” i davanje saglasnosti na izmenu Statuta Javnog komunalnog preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Osim Izveštaja o radu Saveta za zdravlje Grada Beograda i Izveštaja o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Beograda, oba za 2019. godinu, pred odbornicima će se naći i kadrovski planovi za 2020. u nekoliko službi Gradske uprave i Skupštine grada, Predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Javnog preduzeća „Hipodrom Beograd” po skraćenom postupku, između ostalog i predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd.

Sednica Skupštine Grada Beograda biće održana uz poštovanje preporuka o preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti kovid-19 koje je utvrdio Gradski zavod za javno zdravlje Beograd.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 11°C

Vedro

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana