Nikodijević: Važno je jačati nezavisne institucije Beoinfo

Objavljeno: 15.01.2020. 13:58 Izmenjeno: 15.01.2020. 17:23

Pred predsednikom Skupštine Grada Beograda Nikolom Nikodijevićem u zdanju Starog dvora zakletvu su položili Jelena Stoilković i Aleksandar Jovanović – pre stupanja na dužnost zamenika ombudsmana Grada Beograda. 

Nikodijević je istakao da se svečanost polaganja zakletve prvi put održava u Starom dvoru, podsetivši na to da institucija gradskog ombudsmana uspešno funkcioniše već 14 godina.

– U demokratskim zemljama jako je važno jačati nezavisne institucije. Institucija gradskog ombudsmana će u ovom slučaju štititi prava građana Beograda i biti u službi kontrole svih nas koji radimo u Gradu Beogradu i Gradskoj upravi – ukazao je predsednik Skupštine grada.

On je podsetio na to da se od pre nekoliko godina uvela praksa da sva dokumenta – opšta akta koja se tiču građana prestonice prvo idu na saglasnost kod gradskog ombudsmana, pa tek onda na usvajanje u Skupštinu grada.

– Na taj način imamo prethodnu, ali i naknadnu proveru svih akata koje usvaja Skupština Grada Beograda. S tom praksom ćemo nastaviti i u budućnosti – zaključio je Nikodijević i zahvalio gradskom ombudsmanu Miljku Valjareviću na dobroj saradnji.

Svečanosti polaganja zakletve prisustvovali su ombudsman Grada Beograda Miljko Valjaraveć i gradska sekretarka za skupštinske poslove i propise, kao i ovlašćeno lice za postupanje po zahtevima za pristup informacijama od javnog značaja Nataša Đukić.

Za zamenike gradskog ombudsmana Jelena Stoilković i Aleksandar Jovanović izabrani su na 19. sednici Skupštine Grada Beograda, održanoj 27. decembra 2019. godine.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana