Nikodijević: Unapređujemo saradnju grčkih i srpskih gradova Beoinfo

Objavljeno: 21.02.2020. 19:56 Izmenjeno: 21.02.2020. 19:56

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević primio je u Starom dvoru zamenicu gradonačelnika grada Volosa i gradsku većnicu zaduženu za obrazovanje Georgiju Tokali – Buntu.

foto Beoinfo

Nikodijević je podsetio da je reč o uzvratnoj poseti visoke delegacije grčkog regiona Magnisija.

Predstavnici Beograda su tokom septembra posetili gradove Volos i Larisu kada je dogovoreno produbljivanje saradnje, pre svih u oblastima kulture i obrazovanja. Takođe i širenje tradicije naša dva bratska naroda, ukazao je Nikodijević za Beoinfo.

– Iskoristio bih priliku da vam se iskreno zahvalim na vašoj poseti Beogradu. U skladu sa tradicionalnim gostoprimstvom našeg grada, trudićemo se da budemo dobri domaćini kako bi vaš dalji boravak učinili što prijatnijim. Takođe, izrazio bih zadovoljstvo povodom obostrane volje za dalje jačanje međugradske saradnje na polju obrazovanja, što će svakako biti i nesumnjiv doprinos unapređivanju sveukupnih tradicionalno prijateljskih odnosa između srpskog i grčkog naroda – naveo je predsednik Skupštine grada Beograda.

Događaju su prisustvovali predsednik udruženja „Grci Srbije” Vasilios Provelegios, šef odelenja za grčki jezik pri Ambasadi Grče u Beogradu Evangelos Svirakis i podsekretar gradskog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević.

Prethodno je delacija iz Grče posetila Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu. Podsekretar Igor Raičević je razmenio iskustva sa grčkom delegacijom o načinima uređenja sistema obrazovanja u Beogradu i gradovima Volosu i Larisi.

– Iskustva drugih zemalja u rukovođenju sektorom koji je jedan od najvažnijih u svakoj zemlji za nas je dragocen i radujemo se budućoj saradnji. Drago mi je da čujem da imamo puno sličnih polaznih osnova, a iz razlika možemo puno da naučimo jedni od drugih – rekao je Raičević.

On se zahvalio grčkoj delegaciji na interesovanju i na svim naporima koje čine za funkcionisanje mnogobrojnih srpskih škola u Volosu, Larisi, Atini i na Kritu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana