Nikodijević: Građani neće plaćati veću cenu karte, ali apelujemo da se prevoz plaća beoinfo

Objavljeno: 18.08.2022. 10:32 Izmenjeno: 18.08.2022. 10:32

Predsednik Skupštine grada ocenio je da je pitanje javnog prevoza, kao „žile kucavice grada”, svakako najvažnije na  sednici.

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević pred sednicu gradskog parlamenta najavio je da je po ugovorima s privatnim prevoznicima u slučaju narušenih okolnosti na tržištu, što je i činjenica usled veće cene goriva, predviđeno da može da se poveća udeo koji Grad njima plaća po kilometru. Grad je postigao dogovor s privatnim prevoznicima zbog čega se na dnevnom redu sednice nalaze aneksi tih ugovora.

– To ne znači da će građani plaćati veću cenu karte, već da će Grad Beograd iz svog budžeta odvojiti više novca za privatnike koji učestvuju u sistemu javnog prevoza. Ipak, na građane apelujemo da prevoz plaćaju. Ukoliko imamo bolju kontrolu i veću naplatu, neće biti potrebe za povećanjem cene prevoza – rekao je Nikodijević za TV Prva.

– Između ostalog, jedna od odluka tiče se toga da neće biti reklama na spoljnom delu autobusa. To je privremena odluka, jer će se prilikom donošenja nove odluke o oglašavanju tačno znati standardi i propisi o reklamiranju na vozilima javnog prevoza. Dakle, imaćemo standardizaciju oglašavanja kako autobusi, kao sada, ne bi bili poprilično šareni – naveo je Nikodijević.

Na dnevnom redu biće i tačaka koje će se ticati životne sredine, upravljanja otpadom, bezbednosti u saobraćaju, dodao je na kraju Nikola Nikodijević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana