Nikodijević: Grad plaća četvrti pokušaj vantelesne oplodnje   Beoinfo

Objavljeno: 17.12.2019. 15:34 Izmenjeno: 17.12.2019. 15:34

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević inicirao je da Sekretarijat za zdravstvo Grada Beograda izradi dopunu odluke kako bi se svim parovima prijavljenim na konkurs omogućilo finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje o trošku Grada Beograda.

On je podsetio da je Skupština grada 25. jula ove godine usvojila Odluku o finansiranju troškova četvrtog pokušaja biomedicinski potpomognutog oplođenja, odnosno vantelesne oplodnje.

– Grad je opredelio iznos od 30 miliona dinara za sto parova koji su ispunili navedene uslove konkursa. Budući da je odziv građana bio veći i da je potreba za ovom vrstom finansijske pomoći bračnim parovima značajna olakšica za sve prijavljene, inicirao sam predlog da Sekretarijat za zdravstvo Grada Beograda izradi dopunu ove odluke i da se svim parovima prijavljenim na konkurs omogući finansiranje četvrtog pokušaj vantelesne oplodnje o trošku grada – rekao je Nikodijević.

On je istakao da grad posebnu pažnju posvećuje afirmaciji populacione politike, sa ciljem stimulisanja mladih bračnih parova na rađanje drugog, trećeg i četvrtog deteta.

– U cilju podsticanja rađanja i podrške porodicama sa decom, Beograd je doneo novu odluku o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada Beograda. Na ovaj način se pravo na novčano davanje porodiljima uvećava, nezavisno od pomoći koje daje Republika Srbija – kazao je Nikodijević i dodao da je neophodna podrška s obzirom na to da su sve beogradske opštine registrovale negativnu stopu prirodnog priraštaja.

Nikodijević je naglasio da je uveren da će, sledeći politiku Vlade Republike Srbije i predsednika republike Aleksandra Vučića o novim merama populacione politike, odbornici Skupštine Grada Beograda podržati ovu inicijativu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 12°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 20°C
Min: 8°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana