Nikodijević: Bezbednost i zdravlje Beograđana je na prvom mestu Beoinfo

Objavljeno: 11.03.2021. 18:26 Izmenjeno: 11.03.2021. 18:26

Odbornici će na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Beograda raspravljati o bezbednosti u prestonici, urbanističkim planovima, kao i rebalansu budžeta, koji se donosi jer, prema rečima predsednika gradskog parlamenta Nikole Nikodijevića, u gradskom budžetu ima više sredstava

S obzirom da postoji povećan prihod i da imamo više sredstava u gradskom budžetu, imaćemo rebalans kojim ćemo deo sredstava raspodeliti na Grad, a deo na gradske opštine, odnosno njihove budžete – rekao je Nikodijević.

Precizirao je da je povećanje budžeta Grada 5,3 odsto, a kada su u pitanju gradske opštine 16,3 odsto, odnosno više od 1,8 milijardi dinara. Dodatna sredstva opštine će same iskoristiti za realizaciju projekata, a kada je u pitanju Grad, najveći deo sredstava ide u putnu infrastrukturu, izgradnju novih saobraćajnica, kupovinu novih vozila za GSP, obnovu fasada, kupovinu tableta za đake od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji će od sledeće školske godine imati digitalne udžbenike…

– Ulažemo u investicioni deo gradskog budžeta i verujem da je ovaj budžet dobro izbalansiran i da će višak prihoda na pravi način biti utrošen – istakao je Nikodijević.

Sednica će početi tačkom koja se tiče bezbednosti u gradu, a Nikodijević kaže da je u dogovoru sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Policijske uprave za grad Beograd i Grada Beograda namera da odbornici budu informisani o stanju bezbednosti u glavnom gradu jer je to, dodaje, jedna od veoma važnih tema.

Naveo je da je bilo reči o tome da to postane tačka koja će svake godine, barem jednom biti razmatrana na sednici gradskog parlamenta.

– Tako će odbornici imati prilike da iz prve ruke, od ministra unutrašnjih poslova i načelnika Policijske uprave za grad Beograd čuju informacije o stanju bezbednosti, stopi kriminaliteta i svim aktivnostima koje se preduzimaju kako bi bezbednost građana bila na najvišem mogućem nivou, kada je u pitanju glavni grad – rekao je Nikodijević.

Dodao je da će odbornici moći da postavljaju pitanja, daju sugestije i predloge kako bi bezbednost u gradu bila veća.

Kada je reč o urbanističkim planovima, naveo je da će se pred odbornicima naći tri velika plana za opštinu Mladenovac, koji definišu određene javne površine, parkovske, parking prostor, stanicu za upravljanje upravljanje otpadom. Na sednici će biti reči i o tome da deo ulice Strahinjića bana, od Francuske prema Skadarskoj ulici, dobije ime sokak Nebojše Glogovca.

– Čeka nas sednica sa velikim brojem tačaka, važnim temema koje se tiču života u Beogradu i verujem da ćemo, kao i do sada, imati plodonosan rad – zaključio je predsednik gradskog parlamenta.

Sednica će zbog epidemioloških mera u borbi protiv korona virusa biti održana u Sava centru, uz poštovanje preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana