Nikodijević i Antić na Badnje veče posetili „Beogradske elektrane“ Beoinfo,Tanjug

Objavljeno: 06.01.2018. 22:41 Izmenjeno: 07.01.2018. 10:46

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević obišao je na Badnje veče, zajedno sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem, JKP „Beogradske elektrane“. On je istakao da je dolazak u „Elektrane“ na Badnje veče postao tradicija, kao i da predstavlja zahvalnost i poštovanje prema zaposlenima u ovom kolektivu koji tokom grejne sezone rade 24 sata dnevno.

FOTO TANJUG – BEOINFO – bk
Nikodijević je naglasio da su „Elektrane“ za Beograd krucijalne po pitanju funkcionisanja grada, ali su takođe veoma bitne za čitavu zemlju zbog uticaja na stabilnost energetskog sistema.

– Želimo da zahvalimo svim zaposlenima jer i današnji dan provode na radnim mestima. Tokom grejne sezone radnici „Elektrana“ rade u režimu od 0 do 24 i trebalo bi da im budemo zahvalni jer obezbeđuju toplotnu energiju za naše domove. Ova godina je veoma specifična jer su temperature znatno iznad proseka. Sistem „Beogradskih elektrana“ je spreman sa izdrži svaku eventualnu komplikaciju – rekao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, promena vremena i hladni talas očekuju se već u ovom mesecu i JKP „Beogradske elektrane“ će biti spremne za sve što donosi zahlađenje.

–  Prošle godine zamenjeno je 28 kilometara toplovodne mreže, a ugašene su četiri kotlarnice koje su bile veliki zagađivači. Ti delovi grada su sada povezani na snabdevanje gasom, koje je kako energetski, tako i ekološki prihvatljivije. Sa takvom ivnesticionom politikom nastavljamo i u 2018. godini, a od najznačajnijih projekata trebalo bi pomenuti toplovod koji će biti sproveden preko mosta „Gazela“, kao i izgradnju postrojenja na Voždovcu snage 10 megavata koje će proizvoditi toplotnu i električnu energiju – zaključio je Nikodijević.

Ministar Antić je istakao da bi tekuća godina trebalo da nam donese važne korake u realizaciji projekta toplodalekovoda između Obrenovca i Beograda.

Beograd, 6. januara 2018. - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antic veceras je, tradicionalno na Badnje vece, posetio toplanu "Novi Beograd" i istakao da su Beogradske elektrane spremne za predstojece, najavljene hladne dane. FOTO TANJUG - BEOINFO - bk

FOTO TANJUG – BEOINFO – bk

–  Smatram da je to jedan od najboljih energetskih projekata u čitavoj Srbiji koji bi trebalo da obezbedi dugoročnu stabilnost JKP „Beogradske elektrane“, ali i daleko veću energetsku sigurnost Srbije u smislu obezbeđivanja energije iz sopstvenih izvora. Reč je o investiciji vrednoj 190 miliona evra koja će pokazati da je u pitanju energetski projekat sa najbržim povraćajem novca, ali i od najveće koristi za građane Beograda – rekao je Antić koji je putem radio veze čestitao Badnje veče radnicima „Elektrana“ koji su trenutno na poslu i zahvalio im se što rade u vreme praznika.

On je dodao da su „Beogradske elektrane“ u potpunosti spreme za ostatak grejne sezone, da je snabdevanje gasom stabilno, kao i da su obezbeđene dovoljne količine svih energenata. Posebno su značajne zalihe mazuta, naveo je Antić, dok su remonti urađeni izuzetno kvalitetno o čemu svedoči rekordno mali broj reklamacija.

Događaju je prisustvovao podsekretar Sekretarijata za informisanje Boris Jovanović, direktor JKP „Beogradske elektrane“ Goran Aleksić, kao i predsednik Nadzornog odbora Đorđe Avramović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana