Nijedan slučaj zaraze u vrtićima nije izmakao kontroli Beoinfo

Objavljeno: 07.08.2020. 10:27 Izmenjeno: 07.08.2020. 14:21

Bezbednost dece u vrtićima je na visokom nivou, što su pokazali dani koji su iza nas, jer se sve mere sprovode. Zaposleni su pokazali profesionalnost i nijedan vrtić nije zatvoren zbog zaraze, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak. 

– Naravno da je bilo zaraženih, ali se svaki put postupalo po preporukama, nijedan slučaj nije izmakao kontroli, sve se odmah prijavljivalo i odmah se reagovalo – rekao je Gak gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

On je dodao da dolaznost dece od početka epidemije nije prelazila 30 odsto, dok u ovom trenutku u beogradskim vrtićima boravi oko 9.500 mališana dnevno, što je oko 16 odsto od ukupnog broja upisane dece.

– Beograd ima potpunu kontrolu nad svim vrtićima na teritoriji grada – rekao je Gak.

Gak  je istakao da u septembru u vrtiće kreće još 15.000 novoupisane dece na konkursu, te da nakon velikog izazova, kakav je bio 11. maj i otvaranje vrtića nakon dvomesečne pauze zbog epidemije, sledi još jedan izazov, povaratak oko 200.000 dece u beogradske škole u septembru.

– Štab za vanredne situacije Grada Beograda svakog dana zaseda. Pratimo situaciju, čekamo instrukcije Kriznog štaba, Ministarsta i Vlade Srbije a Grad Beograd će svaku meru sprovesti – rekao je Gak.

On je dodao da u septembru u beogradske škole kreće i 16.390 prvaka.

– Škole su spremne, iskoristili smo letnje mesece za pripreme, očekujemo i nadamo se da će se stvoriti svi uslovi da sve škole prime decu nazad – zaključio je Gak.

 

Posao za još pet novih prosvetnih inspektora

Grad Beograd je na javnom konkursu izabrao još pet novih prosvetnih inspektora koji u ponedeljak počinju sa radom, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Prijemom ovih ljudi znatno smo povećali kapacitete prosvetne inspekcije tako da ona sada broji 21 inspektora koji kontroliše rad vrtića, osnovnih i srednjih škola – rekao je Gak i na sastanku održanom u Gradskoj upravi Grada Beograda poželeo im srećan početak rada.

Prošle godine je, kako je rekao, primljeno četvoro inspektora, a prosvetnoj inspekciji Grada Beograda godišnje stigne oko 2.000 predmeta i zahteva za savetodavnim posetama, što je ogroman posao.

– Obim posla je poslednjih godina znatno povećan i zbog uključivanja privatnih vrtića u sistem subvencija Grada Beograda, zbog čega nam je povećanje broja inspektora bilo neophodno – rekao je Gak.

On je istakao da su inspektori izabrani na javnom konkursu sprovedenom u martu i da su svi primljeni u stalni radni odnos.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 24°C
Min: 17°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana