Velika šteta posle nevremena u selima oko Požege i Arilja RTS, Tanjug

Objavljeno: 14.07.2018. 10:11 Izmenjeno: 15.07.2018. 11:07

Jako nevreme pogodilo je sinoć područje Požege, najviše padavina zabeleženo je u Gorobilju, gde je palo 70 litara kiše po kvadratnom metru. Kod Arilja najviše je pogođeno mesto Virovo. Voda je nanela štetu brojnim domaćinstvima, a aktivirana su i klizišta.

Jako nevreme pogodilo je sinoć područje Požege, a predsednik opštine Milan Božić rekao je da će zasedati Štab kako bi proglasili vanrednu situaciju u četiri sela.  Najviše je pogođeno selo Gorobilje gde je palo 70 litara kiše po kvadratnom metru.

„Najgore su prošla sela u južnom delu opštine, Rasna, Visibabe, deo Milićevog sela, Pilatovići i Prilipac. Voda je odnela sve podasipane puteve, tako da su neki zaseoci ostali nepristupačni, gde ima i nepokretnih ljudi. Zemlja i rizla su završile i na magistralnom putu Požega-Arilje, zbog čega je kretanje na putu sinoć bilo otežano. Jutros je on već prohodan. Od količine padavina i reka Ðetinja je kod sela Gorobilje, napustila svoje korito, ali na sreću se posle sat i po povukla”, rekao je Božić za Glas zapadne Srbije.

Nevremenom je pogođeno i selo Virova u opštini Arilje gde je pričinjena velika materijalna šteta.

„Uništeni su svi putevi, a voda je prodrla i u mnoga domaćinstva. Izašli smo danas na teren kako bi utvrdili da li možemo da propravimo i saniramo štetu redovnim snagama ili pak ćemo morati vanrednim”, kazao je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Arilje Zoran Todorović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 20°C
Min: 7°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana