Neuspela pljačka na Jarinju Tanjug

Objavljeno: 17.05.2017. 17:40 Izmenjeno: 17.05.2017. 17:40

Integrisani prelaz Jarinje, u blizini Leposavića, otvoren je ponovo za saobraćaj nakon što je pokušana pljačka vozila firme Henderson, koje je prevozilo novac, a počinioci su otvorili paljbu na pripadnike policije, prenosi portal KoS Sev, navodeći da u pucnjavi nije bilo povređenih.

 

„Završen uviđaj. Saobraćaj na prelazu Jarinje je normalizovan i pušten u oba pravca. I dalje se primenjuje operativni plan “čelični prsten“ u okviru kojeg nastavljamo sa određenom kontrolom vozila, lica i blokadom putnih pravaca, u cilju potrage za osumnjičenima, a u delovima magistralnih puteva na Kosovu gde mi procenimo da su oni pobegli,“ izjavio je za KoS Sev šef operativnog planiranja i procenjivanja KP-a za region Sever, Miodrag Lekić.

On nije mogao da potvrdi informaciju agencije Kosovapreš da se u vozilu koje je prevozilo novac – nalazilo milion evra, navodeći da Kosovska policija trenutno nema potvrdu koliko je novca bilo, te i da je to deo istrage.

Pokušaj pljačke dogodio se na svega dvadesetak metara od samog punkta, u trenutku primopredaje novca koji je iz pravca centralne Srbije trebalo da bude prebačen na Kosovo, preneo je KoS Sev. Pretpostavlja se da su u minivenu Krajsler bile dve osobe koje su pod pretnjom oružjem pokušale da uzmu novac. Tom prilikom, jednom pripadniku firme Henderson oduzet je pištolj koji su napadači prilikom bega najverovatnije odneli sa sobom.

Oštećenja na vozilu firme Henderson nema, a policija je, takođe, uzvratila sa najmanje dva metka, a osumnjičeni su vozilom pobegli u pravcu Kosova i za njima se intenzivno traga.

Narodna banka Srbije saopštila je danas da je vozilom, na koje je neposredno po prelasku administrativnog prelaza “Jarinje”, izvršen oružani prepad, transportovan novac za potrebe ekspozitura domaćih banaka na KiM.

Zahvaljujući prisebnoj i brzoj reakciji radnika NBS, kao i radnika kompanije koja vrši obezbeđenje transporta na području KiM, pokušaj oružane pljačke je osujećen i izbegnute su teže posledice, navodi se u saopštenju Pres službe NBS.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana