Netanijahu: Izrael neće pristati na prekid vatre, ovo je vreme za rat tanjug

Objavljeno: 31.10.2023. 11:19 Izmenjeno: 01.11.2023. 09:54

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu poručio je da njegova zemlja neće pristati na prekid vatre, dodavši da je sada vreme za rat. „Kao što Sjedinjene Države ne bi pristale na prekid vatre nakon bombardovanja Perl Harbora ili nakon terorističkog napada 11. septembra 2001. godine, Izrael neće pristati na prekid neprijateljstava sa Hamasom nakon užasnih napada 7. […]

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu poručio je da njegova zemlja neće pristati na prekid vatre, dodavši da je sada vreme za rat. „Kao što Sjedinjene Države ne bi pristale na prekid vatre nakon bombardovanja Perl Harbora ili nakon terorističkog napada 11. septembra 2001. godine, Izrael neće pristati na prekid neprijateljstava sa Hamasom nakon užasnih napada 7. oktobra“, rekao je Netanijahu na konferenciji za medije, prenosi Gardijan. On je dodao da su pozivi na prekid vatre isto što i „poziv Izraelu da se preda Hamasu, da se preda terorizmu i varvarstvu“. „To se neće desiti. Biblija kaže da postoji vreme za mir i vreme za rat. Ovo je vreme za rat“, poručio je izraelski premijer. Naglasio je da izraelske vojne i bezbednosne službe procenjuju da Hamas neće osloboditi taoce, „osim ukoliko nije pod pritiskom“. Prema njegovim rečima, kopnena ofanziva na Pojas Gaze „zapravo otvara mogućnost“ za oslobađanje talaca. „Posvećeni smo vraćanju svih talaca kući. Mislimo da ova metoda ima šanse. To je cilj kojem smo posvećeni“, rekao je Netanijahu. Na pitanje da li je razmišljao o tome da podnese ostavku na mesto premijera zbog pada rejtinga, Netanijahu je rekao da je jedina stvar koju namerava da uradi da „baci Hamas na smetlište istorije“. „To je moj cilj. To je moja odgovornost“, rekao je premijer Izraela.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu poručio je da se njegova zemlja nalazi u teškom ratu koji će biti dug, ali je obećao da će Izrael pobediti. „U teškom smo ratu. Biće to dug rat koji podrazumeva značajna dostignuća, ali i bolne gubitke“, napisao je Netanijahu na društvenoj mreži X (Tviter). Dodao je da je ceo izraelski narod uz svoje vojnike „u vremenu velike tuge“. „Naši vojnici su pali u nepravednom ratu, ratu za kuću. Obećavam vam, građani Izraela: nastavićemo do pobede“, naveo je Netanijahu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana