Nenad Jezdić novi član Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tanjug

Objavljeno: 18.09.2020. 12:13 Izmenjeno: 18.09.2020. 12:13

Glumac Nenad Jezdić je posle višegodišnje uspešne saradnje postao član ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta saopštili su iz JDP-a.

FOTO Dejan Briza-Alo

Poslednjih godina Nenad Jezdić ima zapažene uloge u predstavama „Ujka Vanja“ Antona Pavloviča Čehova u režiji Egona Savina, „Kralj Betajnove“ Ivana Cankara u režiji Milana Neškovića, „Tako je (ako vam se tako čini)“ Luiđija Pirandela u režiji Jagoša Markovića, „Pod žrvnjem“ Dragoslava Nenadića u režiji Egona Savina i „Putujće pozorište Šopalović“ Ljubomira Simovića u režiji Jagoša Markovića.

Igrao je na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta i u predstavama „Rodoljupci“ Jovana Sterije Popovića u režiji Dejana Mijača (2003) i „Terasa“ Jovana Hristića u režiji Tanje Mandić Rigonat (2004).

Za uloge u predstavama JDP-a dobio je brojne nagrade: za ulogu Jozefa Kantora u predstavi Kralj Betajnove dobio je Nagradu grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo u 2018. godini i nagradu „Miloš Žutić“ Udruženja dramskih umetnika Srbije za 2018. godinu.

Na festivalu Malih scena u Rijeci 2018. dobio je nagradu „Veljko Maričić“ za najbolju epizodnu ulogu u predstavi „Tako je (ako vam se tako čini)“.

Dobitnik je Godišnje nagrade JDP-a za uloge u predstavama Kralj Betajnove i Ujka Vanja i nagrade „Branka i Mlađa Veselinović“ Fondacije Jugoslovenskog dramskog pozorišta za ulogu u predstavi Kralj Betajnove 2019.

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od 1998. godine bio je stalni član Ateljea 212. Pored Ateljea 212 i JDP-a, igrao je i na drugim pozorišnim scenama.

Dobitnik je brojnih nagrada za uloge ostvarene u pozorištu i na filmu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 17°C

Slaba kiša

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana