Nehatu Tačiju produžen pritvor za još 30 dana Tanjug

Objavljeno: 28.10.2016. 20:47 Izmenjeno: 28.10.2016. 20:47

Specijalni sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor direktoru kosovske policije Nehatu Tačiju, protiv kojeg Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi istragu zbog sumnje da je izvršio krivično delo terorizma na KIM 1999. godine.

 

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je prema okrivljenom produžen pritvor do 30 dana i odbijen predlog branilaca za ukidanje pritvora, rekla je portparol suda Tanja Koljenšić Tanjugu.

Branioci Tačija su pre tri dana stavili predlog za ukidanje pritvora nakon saslsusanja oštećenih u tom slučaju.

Tači je u pritvoru od 28. septembra kada je uhapšen na osnovu rešenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine.

Tokom razgovora sa predstavnicom Stručne službe Zaštitnika građana koja ga je posetila je 10. oktobra 2016. godine u Posebnoj pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Beogradu, Tači je rekao da nema primebi na na rad zaposlenih u toj ustanovi, policiji, kao i u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu u kome je prethodno bio u pritvoru.

On je prebačen u Beograd 10. oktobra, kada je saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje je pokrenulo istragu protiv njega zbog krivičnog dela terorizma.

Tačija srpsko tužilaštvo tereti da je u julu i decembru 1999. godine, sa još nekoliko osoba pretio čoveku u Lipljanu, kao i njegovoj porodici, posle čega su se oni odselili sa Kosova.

On je to negirao na saslušanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Nedelja
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana