Nehamer:Putin jasan u tome šta želi, obuzet ratnom logikom tanjug

Objavljeno: 13.04.2022. 15:11 Izmenjeno: 13.04.2022. 15:11

Nehamer je preneo da su završili razgovor time što je Putinu još jednom ponovio da rat mora biti okončan.

Austrijski kancelar Karl Nehamer istakao je, povodom nedavne posete Moskvi, da je predsednik Rusije Vladimir Putin veoma jasan u svojim ciljevima, ali da je u potpunosti obuhvaćen ratnom logikom.

Nehamer je, za nemački podkast „Pionir“, na pitanje da li je Putin još racionalan rekao da „nije stekao utisak da ruski predsednik nije psihički zdrav“.

On je kazao da je cilj njegove posete bio da Putina konfrontira sa dešavanjima u Ukrajini, zločinima, i da ukaže koliko su važni humanitarni koridori.

Na pitanje koji su Putinovi motivi za rat, preneo je da Rusija na istoku Ukrajine brani svoje bezbednosne interese.

Ukazao je da mu je Putin govorio o nepradvi prema Rusima na istoku Ukraine i da smatra da je u pravu, te da ga neopravdano kritikuje Zapad.

Kada je reč o cilju Putina, Nehamer je rekao da je iz onoga što je čuo od šefa ruske države to pre svega istok Ukrajine, kako bi se uspostavila neka vrsta bezbednosne linije ka Ruskoj federaciji.

„To će sada očigledno sprovesti u delo svim vojnim sredstvima. Povukao je trupe iz Kijeva i pregrupisao ih. Izgleda kao da ih postavlja iza leđa ukrajinskih snaga koje se nalaze na liniji kontakta. Taj okršaj biće posebno krvav, jer i Ukrajinci znaju šta ruska strana namerava. To znači moramo računati na najgore u tom regionu“, kazao je on.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 30°C
Min: 17°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana