Neće biti smanjenja primanja, samo povećanja

Objavljeno: 22.02.2016. 20:21 Izmenjeno: 22.02.2016. 20:21

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio za RTS da je Srbija sprovela fiskalnu konsolidaciju, kao i da više neće biti smanjenja plata i penzija već samo povećanja, ali je dodao da ima još mnogo toga da se uradi.

On je za RTS rekao da se na investicionom samitu zemalja Zapadnog Balkana u Londonu o Srbiji govorilo i lepše nego što sami o sebi mislimo, a da je on govorio o tome šta treba da promenimo i uradimo i kako da sačuvamo stabilnost.

„Mi smo radili zajedno sa MMF-om i Svetskom bankom, oni su zadovoljni, danas su svi pohvalno govorili o Srbiji i lepše nego što sami o sebi mislimo. Mislim da sam u govoru bio drugačiji, jer nisam uzimao ono najbolje čime bismo mogli da se hvalimo, već sam govorio ono što je realno i koliko zaista zaostajemo za svetom, šta je to što treba da promenimo i uradimo, kako da sačuvamo stabilnost“, rekao je Vučić.

On je istakao da će očuvanje stabilnosti biti ozbiljan izazov.

„Vi danas vidite da postoji neka trka belosvetskih sila oko Srbije, da postoje neki sukobi koje uopšte ne razumete, da neko izmišlja teme – dakle, Srbija neće u NATO, ali svaki dan slušate priče: jedan će da raspisuje referendum, zašto da raspisuješ referendum? Drugi bi nešto treće, ali niko ne bi da se bavi poslom, niko ne bi da se bavi razvojem privatnog sektora, niko ne bi da se bavi razvojem preduzetništva“, istakao je premijer.

Upravo zbog toga je, kako je rekao, govorio o neophodnosti očuvanja stabilnosti.

„Da bismo ovim, mnogo važnijim temama od kojih i mnogi u Srbiji beže mogli i morali da se bavimo. Mislim da su to ljudi razumeli i videli kao drugačiji pristup u odnosu na ono što su drugi radili. Mislim da će to, ta naša saradnja sa EBRD doneti mnogo dobrih plodova, mnogo dobrog rada u budućnosti i da ćemo pre svega po pitanju malih i srednjih preduzeća itekako napredovati u narednom periodu“, rekao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana