Neće biti restrikcija struje,dovoljno energenata za zimu tanjug

Objavljeno: 20.11.2022. 12:15 Izmenjeno: 22.11.2022. 10:23

Predsednik kaže da očekuje velike probleme tokom zime, ali ne i restrikcije.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio j da neće biti restrikcija struje, jer je država mnogo toga preduzela kako bi obezbedila dovoljno energenata za zimu, ali je upozorio da ovih dana mnogo trošimo i gasa i struje iako nije toliko hladno vreme.

„Mnogo trošimo i gasa i struje, juče smo potrošili 11,74 miliona kubika gasa – mnogo trošimo novca. Tako dnevno potrošimo oko 12,5 ili 13 miliona evra za gas, a građani vrate kroz račune samo tri do četiri miliona evra“, rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

Istakao je da se to radi iako je napolju toplo i napomenuo da pa pola građana u stanovima drži otvorene prozore jer je u njima pretoplo.

„Šta ih briga kada država plaća gas, država će da nađe pare. Mislim i na ljude u toplanama, kao i na vlasti na lokalnom nivou“, istakao je Vučić.

Kaže da očekuje velike probleme tokom zime, ali ne i restrikcije.

„Ne pravimo planove za restrikcije, jer nam veliki posao završavaju gasne elektrane“, rekao je Vučić i dodao da misli na panonske elektrane, TE-TO u Novom Sadu, Pančevu i delimično u Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici.

Napomenuo je da svi termoblokovi sada rade, osim što je isključen blok B2 u Obrenovcu koji bi trebalo da bude uključen za 36 sati.

Oba bloka u Kostolcu rade, elektrana Morava radi perfektno, i dalje nam polje E u RB Kolubara nije otvoreno kako treba sa tri strane… , kaže Vučić.

Dodaje da je ipak, kako je rekao, pomalo optimista i da ćemo pregurati zimu, jer je država mnogo toga preduzela, prvu, drugu, treću i četvrtu „liniju odbrane“.

„Poslao sam BIA da proveri koliko stvarno ima gasa u Banatskom dvoru, proverio sa mađarskom službom takođe, jer nikome ništa ne verujem na reč“, kazao je Vučić.

Poručio je da se bori za normalnu i bezbednu Srbiju, kao zemlju koja će imati izgrađene, bolnice, auto-puteve, pruge…

„Borba, borba i borba za normalnu Srbiju, dekriminalizovanu Srbiju i u kojoj će roditelji moći decu slobodno da puštaju na ulicu i znaju da neće biti ubistava po kafićima i restoranima i da mogu da računaju na svoju državu da će uvek da ih zaštiti i zemlju koja će dalje da napreduje, gradi bolnice, puteve, auto-puteve, pruge. Srbija će 2025. završiti brzu prugu do Subotice i početkom 2026. idete u Budimpeštu na ručak, za 2.40 minuta od Beograda do Budimpešte. Uskoro potpisujemo sa Evropljanima i za brzu prugu Beograd – Niš. Niš – Dimitrovgrad se završava do kraja 2024, a isto i Niš – Brestovac“, rekao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno oblačno

Subota
Jak vetar

Max: 14°C
Min: 6°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana