NBS/MMF: Program se uspešno nastavlja, pozitivni trendovi

Objavljeno: 24.10.2016. 10:01 Izmenjeno: 25.10.2016. 18:00

Sprovođenje dogovorenog programa podržanog aktuelnim stendbaj aranžmanom iz predostrožnosti, koji je Međunarodni monetarni fond (MMF) odobrio 23. februara 2015, uspešno se nastavlja, makroekonomska perspektiva je pozitivna, a trendovi u pogledu zaposlenosti ohrabrujući, saopšteno je danas iz Narodne banke Srbije (NBS).

Kako se navodi, u NBS-u danas je održan plenarni sastanak predstavnika Srbije i misije MMF, na kojem je, uz guvernera NBS Jorgovanku Tabaković, koja predstavlja Srbiju u toj međunarodnoj finansijskoj instituciji učestvovao i ministar finansija Dušan Vujović sa saradnicima.

Misija MMF-a, koju predvodi Džejms Ruf, boravi u Beogradu od 20. oktobra do 1. novembra kako bi obavila razgovore sa predstavnicima Srbije u okviru redovnog šestog razmatranja tekućeg stendbaj aranžmana iz predostrožnosti.

Tokom posete misije biće sagledana najnovija makroekonomska, fiskalna, monetarna i platnobilansna kretanja.

Sa posebnom pažnjom biće razmotrena fiskalna politika do kraja 2016. i u narednoj godini, kao i priprema budžeta za 2017. godinu.

Prioritet programa ostaje nastavak fiskalnog prilagođavanja, smanjenje javnog duga i dosledno sprovođenje strukturnih reformi kako bi se podstakla konkurentnost i rast privrede.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 1°C

Pretežno oblačno

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 6°C
Min: -1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana