Nastavna sredstva za 25 beogradskih osnovnih škola Studio B

Objavljeno: 20.09.2016. 14:49 Izmenjeno: 20.09.2016. 14:49

U SRC „Pionirski grad“ danas je 25 beogradskih osnovnih škola dobilo donaciju u vidu nastavnih sredstava koja su, kako je rečeno, obezbeđena od prihoda prikupljenog kroz akciju „Đačko parking mesto“.

U okviru akcije obeleženo je 25 „đačkih parking mesta“ u blizini osnovnih škola koja se nalaze u zoniranom području grada, a od prihoda od naplate parkiranja sa tih parking mesta, koji je sakupljen tokom prethodne školske godine, kupljena su neophodna nastavna sredstva koja su školama uručena danas.

„Ovo je zaista jedna lepa akcija i mi ćemo nastaviti da je radimo. Već ove godine u akciju uključujemo još jednu školu i kako se budu širile zone u gradu, uključivaćemo nove škole i na taj način će Grad Beograd i JKP ‘Parking servis’ dodatno pomagati osnovne škole“, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Navodeći da je akcija „Đaci vas mole usporite pored škole“ ušla u desetu godinu postojanja, on je rekao da je do sada kroz tu akciju prošlo između 150 i 170 hiljada dece.

Grad Beograd je, još pre dve godine, sebi dao zadatak da uredi saobraćajne zone prilaza školama, rekao je Vesić i dodao da je do sada uređeno između 30 i 40 škola, postavljenjem ležećih policajaca, iscrtavanjem pešackih prelaza…

Vesić je istakao da će se sa tom praksom nastaviti i ubuduće jer je, kako je dodao, plan Grada Beograda da u naredne dve godine svaka škola na teritoriji Beograda ima uređenu sobraćajnu zonu prilaska školi, kako bi deca bila bezbedna.

„To radimo i to nam je plan i to ćemo sasvim sigurno uraditi jer smatramo da je to veoma važno i u tom smislu ćemo i inicirati ideju da zona pored škole bude proglašena zonom usporenog saobraćaja“, rekao je Vesić.

Navodeći da je „Pionirski grad“ poslednjih decenija bio sve samo ne mesto za decu, on je rekao da Grad Beograd radi na tome da on ponovo bude u funkciji dece.

„Konačno smo uspeli da iselimo i kuću Velikog brata i mnoge druge sadržaje koji nisu pripadali Pionirskom gradu. Polako renoviramo bungalove, za šta je najviše zaslužan direktor Pionirskog grada, i verujem da će veoma brzo Pionirski grad ponovo potpuno biti u funkciji dece“, dodao je Vesić.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je rekao da to ministarstvo poseban akcenat stavlja na bezbednost učenika.

„Jedan od faktora bezbednosti je bezbednost u saobraćaju. Drugi vidovi bezbednosti na kojima ćemo takođe raditi su apsolutna pokrivenost škola video nadzorima i smanjenje nasilja i agresije u školama“, naglasio je Šarčević.

Kako je rečeno, školama su donirana različita nastavna sredstva: multifunkcionalan štampač, interaktivne table sa projektorom, fotoaparati, računari sa monitorom, razglas i video bim.

Uručenju donacija prisustvovao je i direktior JKP „Parking servis“ Andrija Čupković koji se zahvalio svima koji su učestvovali u akciji i dodao da će u narednom periodu u akciju biti uključena još jedna škola.

Donacija je danas uručena i školi za zaštitu vida „Dragan Kovačević“, sa opštine Stari grad, a direktorka te škole Silvana Plavšić je u izjavi Tanjugu rekla da je pomenuta akcija puno doprinela školama jer su dobile nastavna sredstva koja su od velikog značaja.

Ta škola je dobila multifunkcionalan štampač, na čemu je Plavšić izuzetno zahvalna.

„Parking servis je bio pažljiv do kraja u ovoj akciji. Sve škole su pitane šta im je potrebno od nastavnih sredstava, nakon čega smo informisani šta smo od tih nastavnih sredstava mogli da dobijemo“, rekla je Plavšić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana