Nastavljeno ispitivanje svedoka za napad na Beka Tanjug

Objavljeno: 28.09.2016. 11:02 Izmenjeno: 28.09.2016. 11:02

U Višem javnom tužilaštvu danas je nastavljeno ispitivanje svedoka u okviru istrage koja se vodi protiv Aleksandra Zdravkovića, osumnjičenog da je pokušao da ubije biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine.

Ispitivanje Beka biće naknadno zakazano pošto se vrati sa službenog puta. Beko treba da svedoči u svojstvu oštećenog, a za danas su zakazana saslušanja još tri svedoka. U tužilaštvo je iz pritvora Okružnog zatvora priveden Zdravković, jer želi da prisustvovuje ispitivanju svedoka. Zdravković je u tužilaštvo sa sedištem u Katanićevoj ulici priveden pod jakim policijskim obezbeđenjem, a tokom njegovog dovoženja okolni saobraćaj bio je privremeno zaustavljen.

Beko treba da po treći put daje iskaz povodom napada na njega u svojstvu oštećenog, pošto je ranije svedočio u postupku protiv Maje Adrovac, koja je u junu prvostpenom presudom oslobođena od optužbi da je pomagala NN izvršiocu koji je pokušao da ga likvidira 14. novembra 2014. godine ispred kuće u kojoj živi sa porodicom.

Zdravković, koji je uhapšen u julu, tek u septembru je zvanično izneo odbranu pred tužiocem negirajući bilo kakvu vezu sa pokušajem ubistva Beka. Nakon hapšenja, on nije želeo da iznosi odbranu jer je bio ranjen u jednom obračunu i trpeo je bolove, a upravo to ranjanvanje pomoglo je da ga poveže ga sa slučem “Beko”. Pošto je bio hospitalizovan, policija je proverila njegov DNK i upoređivanjem sa ranije nađenim tragovima u vezi sa Bekovim slučajem zaključila da je reč o istoj osobi, nakon čega je Zdravković uhapšen. Na teret mu se stavlja krivično delo „teško ubistvo u pokušaju“ i nalazi se u pritvoru. Naredbom o sprovođenju istrage, Zdravković se tereti da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće u kojoj živi biznismen.

On je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik „zemunskog klana“, ali je optužbi oslobođen.

Viši sud u Beogradu je u junu prvostepenom presudom oslobodio Maju Adrovac optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, a njen muž se dovodi u vezu sa ovim delom, mada još nije pod zvaničnom istragom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Nedelja
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana