Nastavljena provera rada klima-uređaja u vozilima javnog prevoza Beoinfo

Objavljeno: 09.08.2019. 13:26 Izmenjeno: 09.08.2019. 13:26

Juče prekontrolisano 76 vozila privatnih prevoznika i GSP-a i utvrđeno 16 nepravilnosti.

Akcija pojačanog nadzora vozila javnog gradskog prevoza nastavljena je sa akcentom na funkcionalnost i ispravnst klima-uređaja, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Juče je prekontrolisano 76 vozila kako privatnih prevoznika tako i GSP-a i utvrđeno je 16 nepravilnosti – osam vozila sa neispravnim klima-uređajem, šest vozača bez uniforme, jedno vozilo sa neispravnom displej-tablom i jedno vozilo koje nije čisto.

Kontrole se sprovode na terminusima svakog radnog dana, u dve smene. Inspektori su do sada izvršili ukupno 525 vanrednih inspekcijskih nadzora nad radom klima-uređaja, odnosno provetrenosti vozila i tom prilikom utvrdili da 91 vozilo poseduje neispravne klima-uređaje, a 45 vozila ne poseduje klima-uređaje.

U skladu sa odredbama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, prevoznicima su izdata rešenja za otklanjanje nedostataka u roku ne dužem od tri dana, a onim prevoznicima koji ne ispoštuju rešenja biće izdati prekršajni nalozi.

Kako se navodi u saopštenju, kontrola će biti nastavljena radi što funkcionalnije usluge prevoza i otklanjanja svih nepravilnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana