Nastavljaju se radovi na Beogradskoj tvrđavi Beoinfo

Objavljeno: 24.04.2020. 22:16 Izmenjeno: 24.04.2020. 22:16

Javno preduzeće „Beogradska tvrđava“ nastavlja obimne konzervatorsko restauratorske radove na prostoru Beogradske tvrđave, s ciljem očuvanja kulturnog dobra i bezbednosti posetilaca.

 

Nastavljaju se radovi na obnovi jugoistočnog bedema i kompleksa Sahat i Barokne kapije, koji su počeli krajem 2019. godine,  kao i radovi u produžetku Savskog šetališta ka Kralj kapiji, započeti u januaru ove godine, navodi se u saopštenju JP  „Beogradska tvrđava“

–Kompleks Sahat i Barokne kapije predstavlja jednu od velikih atrakcija Beogradske tvrđave, a po završetku obimnih radova posetiocima će biti dostupan još jedan objekat na Beogradskoj tvrđavi, kao i novi sadržaji koji će se u njemu realizovati. U planu je otvaranje vizitorskog centra u ovom prostoru, koji bi bio namenjen organizovanju različitih programa  – navodi se u saopštenju.

Radovi u produžetku Savskog šetališta, kako se ističe, predstavljaju drugu fazu projekta konverzacije i restauracije dela Savskog šetališta od Velikih stepenica ka ravelinu Kralj kapije.

–U prvoj fazi kompletno je restaurirano stepenište, dok druga faza podrazumeva radove u nastavku šetališta. Završetkom ovih radova biće u potpunosti saniran ovaj deo parka Kalemegdan, od Malog stepeništa Jelisavete Načić sve do Kralj kapije. Osim mostova kod Zindan i Karađorđeve kapije, čija je sanacija završena, u narednom periodu biće kompletno restauriran i most kod Despotove kapije – navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana