Nastavlja se suzbijanje komaraca sa zemlje Beoinfo

Objavljeno: 15.06.2021. 14:19 Izmenjeno: 15.06.2021. 14:19

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća”  nastavlja i sutra akciju suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama Beograda, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Tretman suzbijanja komaraca sprovodiće se od 19 do 24 časa i obuhvatiće sledeće lokacije: nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Mali raj, Azilantski centar, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Crvenku, Put ka Staroj Borči, kanale u Milutina Borisavljevića, jezero Veliko blato, Ovčanski Sebeš, Revu, Kovilovo, Jabučki rit, Glogonjski rit, Padinsku skelu, Lisičiji jarak, Dunavac, Opovački Dunavac, Preliv, Besni fok, Vrbovsko, SAJ – bazu i 13. maj, Ratno ostrvo, Konjički klub, Adu Ciganliju, Makiš, Borču 2, Partizanski blok, Borču 1, Borču gredu i Put za Ovču 2, Borču pretok,  Blok Braća Marić, Staru Borču, Kotež 1, Kotež 2, Kotež 3, Krnjaču, Mali zbeg, Ovču, Padinsku skelu, groblje Mali Zbeg, Popovu baru 1, Popovu baru 2, Put za Ovču 1.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i nalazi se na Privremenoj listi biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalje od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore.

Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere da bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 0°C

Pretežno oblačno

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 6°C
Min: -1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana