Nastavak strateške saradnje sa kompanijom Gaspromnjeft Studio B

Objavljeno: 22.02.2017. 14:37 Izmenjeno: 23.02.2017. 11:31

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim direktorom PAO Gaspromnjefta Aleksandrom Djukovim, sa kojim je razgovarao o nastavku strateške saradnje Republike Srbije i kompanije Gaspromnjeft na polju energetike.

Premijer Vučić je iskazao zahvalnost na pozitivnim ocenama, i istakao spremnost naše zemlje da se zajednički radi na razvoju kompanije NIS, a time i na razvoju naftne i gasne industrije i energetskog sektora Srbije.

Generalni direktor Gaspromnjefta Aleksandar Djukov pohvalio je dobar poslovni ambijent u Republici Srbiji, njene pozitivne ekonomske reforme i stabilno okruženje za poslovanje.

Na sastanku je, između ostalog, razmatrana podrška daljem razvoju petrohemijskog kompleksa Republike Srbije sa akcentom na preduzeća MSK iz Kikinde i Petrohemija u Pančevu, kao i pomoći koju kompanija Gaspromnjeft može da pruži u snabdevanju sirovinama. Bilo je reči i o projektima obnovljivih izvora energije, kao i o razvoju maloprodajne mreže kompanije NIS u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Ponedeljak
Promenljivo oblačno

Max: 32°C
Min: 20°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana