Nastavak saradnje Grada Beograda i kompanije „Lukoil Srbija” Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 25.03.2021. 13:57 Izmenjeno: 25.03.2021. 13:57

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i direktor kompanije „Lukoil Srbija” Denis Rjupin potpisali su u Starom dvoru sporazum o saradnji iz više oblasti, uključujući i finansiranje više kulturnih manifestacija u gradu Beogradu.

Sporazume o saradnji u ime CEBEF-a potpisao je vršilac dužnosti direktora Damir Handanović, u ime Omladinskog pozorišta DADOV direktor Vladimir Mijović i u ime Doma omladine Beograda vršilac dužnosti direktora Nenad Dragović.

Mladenović je istakao da je „Lukoil Srbija” primer društveno-odgovorne kompanije i dugogodišnji prijatelj Grada Beograda.

– Zahvalnost „Lukoilu” jer je i dalje uz Grad Beograd i naše kulturne manifestacije, posebno u ovom teškom periodu koji je uzrokovan pandemijom virusa korona. Potpisani su sporazumi sa tri gradske institucije o podršci manifestacijama sa višedecenijskim trajanjem – naveo je Mladenović za Beoinfo.

Precizirao da je reč o podršci FEST-u, Martovskom i Beogradskom džez festivalu, kao i manifestacijama Dani Beograda i Dani slobode.

– Probaćemo da ove godine sve nabrojane manifestacije održimo u punom kapacitetu, što uliva nadu da se vraćamo normalnom životu. Odloženi su Martovski festival za april i FEST za maj, kada iskreno očekujemo da će se epidemiološka situacija stabilizovati. Grad Beograd će preduzeti sve mere kako bi se posetioci osećali sigurnim – zaključio je Mladenović.

Rjupin je dodao da „Lukoil” ima čast da od 2016. godine pruža podršku kulturnim događajima i manifestacijama u organizaciji Grada Beograda.

– Uvereni smo da će podrška doprineti da se održe kulturni događaji važni za grad, ali i da ponuda bude interesantnija i bolja za posetioce, kao i za građane Beograda. Izuzetno se radujem da ćemo i sledeće godine imati priliku da podržimo ovakve i slične projekte – ukazao je Rjupin.

DADOV će u okviru manifestacije Dani Beograda organizovati niz događaja, mahom na otvorenom, najavio je Mijović. Reč je, između ostalog, o izložbama „80 godina od bombardovanja Beograda, 6. aprila 1941. godine”, „Graditelji Novog Beograda”, kao i omažu Momi Kaporu.
Handanović je podsetio da CEBEF organizuje skoro sve manifestacije od značaja za grad Beograd.

– I pored pandemije, trudimo se da održimo naše manifestacije u skladu sa epidemiološkim merama, uključujući i Beogradski filmski festival FEST – podvukao je Handanović za Beoinfo.

Dragović je u ime Doma omladine istakao da samo potpisivanje ugovora sa „Lukoilom” daje nadu povratka normalnom životu. Najavio je ove godine duplo izdanje Martovskog festivala i obeležavanje 50 godina od prvog Beogradskog džez festivala.

– Da bismo u tome uspeli, apelujem na građane da se vakcinišu kako bismo u kontinuitetu mogli da pratimo najavljene programe – ukazao je Dragović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana