Nastavak obustavljenih konkursa za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede Beoinfo

Objavljeno: 10.06.2020. 15:59 Izmenjeno: 10.06.2020. 15:59

Sekretarijat za privredu objavio je da se nastavljaju obustavljeni postupci za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti mehanizacije, stočarstva, pčelarstva, voćarstva i povrtarstva za ovu godinu na teritoriji grada Beograda.

Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku traktora i poljoprivrednih priključnih mašina  nastavlja se nakon vanrednog stanja, zbog čega je bio prekinut. Sredstva u iznosu od 130 miliona dinara koja su obezbeđena za ova podsticajna sredstva, promenjena su i sada iznose 113.510.000 dinara. Prihvatljivi troškovi su za nabaku novog  traktora snage motora do 60 kilovata sa standardnim delovima, uređajima i opremom, uključujući pripadajuću traktorsku kabinu ili zaštitni ram.

Takođe, nastavlja se Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti stočarstva. Sredstva u iznosu od 20 miliona dinara koja su obezbeđena za dodelu podsticajnih sredstava u ovoj oblasti menjaju se i sada iznose 10 miliona dinara.

Nastavljen je postupak dostave prijava na Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti pčelarstva. Sredstva u iznosu od 40 miliona dinara koja su obezbeđena menjaju se i sada iznose 30 miliona dinara.

Nakon vanrednog stanja nastavljen je i postupak dostavljanja prijava za Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva. Sredstva u iznosu od 50 miliona dinara se menjaju se, tako da iznose 40 miliona dinara.

Prijave dostavljene od 4. marta do 17. marta smatraju se blagovremenim, kao i dokumentacija pribavljena po javnom pozivu od 4. marta.

Preostali rok za dostavljanje prijava po javnom pozivu je 30. jun, do 15 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana