Narodno pozorište gostuje u Rijeci i Zagrebu Tanjug

Objavljeno: 04.05.2017. 18:22 Izmenjeno: 04.05.2017. 18:22

Ansambl Drame Narodnog pozorišta u Beogradu izvešće sutra na sceni Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku Čehovljev komad „Ivanov“ u adaptaciji i režiji Tanje Mandić Rigonat, u okviru takmičarskog programa 24. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci.

 

Prema rečima selektora Boana Munjina, 24. izdanje Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci, predstavlja „visoku ligu prvorazrednih predstava iz regije i Evrope koje će, u spoju sa dobrom tradicijom i traganjem za novim, ponuditi magiju teatarske igre koja nam se oduvek čini kao da je veća od života“.

Na festivalu učestvuju pozorišta iz Hrvatske, Rusije, Litvanije i Srbije.

„Ivanov“ će dan kasnije, 6. maja, biti odigran u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM-u), u okviru saradnje Narodnog pozorišta i ZKM-a.

Za oba gostovanja u Hrvatskoj, kako ističu iz Narodnog pozorišta, vlada veliko interesovanje i karte su raspordate čim su se pojavile u prodaji.

U predstavi „Ivanov“ igraju Nikola Ristanovski, Nada Šargin, Predrag Ejdus, Brako Vidaković, Danijela Ugrenović, Hana Selimović, Nenad Stojmenović, Nikola Vujović, Branka Petrić, Vanja Milačić, Bojan Krivokapić, Jelena Živković, Predrag Vasić, Nemanja Konstantinović, Jelena Halupa, Nikola Dragović, Ivan Mirković, Nemanja Bubalo.

U autorskoj ekipi su Slavko Milanović (dramaturg), Boris Hojnik (scenograf ), Bojana Nikitović (kostimograf), Irena Popović (kompozitor), Ljiljana Mrkić Popović (scenski govor), Anđelija Todorović (scenski pokret), Milorad Jovanović (izvršni producent).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana