Narednih dana uredba o nastavku povezivanja staža

Objavljeno: 01.03.2016. 13:15 Izmenjeno: 01.03.2016. 13:15

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin najavio je danas da će Vlada ovih dana doneti uredbu o nastavku povezivanja radnog staža.

On je, u izjavi novinarima, posle promocije „Godine preduzetništva, kazao da su tu uredbu radili ministarstva privrede i rada.

Do sada je za povezivanje radnog staža podneto 7.500 zahteva, 920 je rešeno, a prema procenama Ministarstva oko 13.000 ljudi bi trebalo da uđe u te mere.

Vulin je ukazao da su već mere koje je preduzelo Ministarstvo u „Godini preduzetništva“ dale određene rezultate i da povlastice koje su obezbeđene poslodavcima nikada nisu bile tako široke i dobro urađene.

On je pdosetio da je do sada bila obaveza da, ako poslodavci zapošljavaju preko programa za zapošljavanje uz podršku Ministarstva, moraju da zadrže zaposlene 24 meseca.

Taj rok, prema njegovim rečima je mnoge odbijao, pa je on smanjen na 12 meseci, a za neke kategorije i na samo šest mesecu.

Uvedena je, kako je dodao, i mogućnost da mala i mikropreduzeća, kao i preduzetnik, ukoliko zaposle dva radnika, dobiju od države refundirane troškove u visini do 75 odsto.

„Ta mera se primenjuje od 1. januara ove godine i traje do kraja decembra 2017.“, naglasio je Vulin.

On je kazao da je u ovoj godini, za aktivne mere zapošljavanja, preko nacionalne sluzbe odvojeno 2,8 milijardi dinara, i dodatnih 550 miliona dinara za podsticaje zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana