Naredna dva dana prijemni u drugom upisnom roku

Objavljeno: 04.09.2020. 10:31 Izmenjeno: 04.09.2020. 13:47

Danas i sutra polažu se prijemni ispiti za drugi rok upisa na fakultetima Beogradskog univerziteta, u skladu sa rasporedom fakulteta na kojima je ostalo slobodnih mesta.

Za buduće brucoše koji nisu uspeli da se upišu u prvom krugu na najstarijem univerzitetu u Srbiji ostalo je oko 3.000 slobodnih mesta – budžetskih i samofinansirajućih.

Rektorka Univerziteta Ivanka Popović rekla je prošle nedelje za Tanjug da je ostalo slobodno oko 1.200 budžetskih mesta i oko 1.800 samofinasirajućih.

Najviše slobodnih budžetskih mesta ostalo je na Poljoprivrednom, Rudarsko- geološkom, Filološkom i Matematičkom fakultetu.

Ona je navela da fakulteti poštuju sve preporuke Kriznog štaba, da su dobro organizovani, poštuju preporučene mere kako bi se sprečilo širenje virusa korona, te da je opasnost od zaraze svedena na minimum.

Dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu Radivoje Mitrović rekao je za Tanjug da je dokumentacija za drugi upisni rok na tom fakultetetu mogla da se preda juče i danas, dok je prijemni zakazan za sutra.

U drugom upisnom roku na Mašinskom fakultetu u Beogradu je na 14 slobodnih mesta u statusu samofinansirajućih studenata konkurisao 21 kandidat .

Prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu Bojan Milisavljević rekao je da će prijemni ispit na tom fakultetu biti održan u subotu i da je do sada stiglo 80 prijava.Kako kaže, imaju 207 slobodnih samofinansirajućih mesta i sva je prilika da ona neće biti popunjena.

Rang lista će biti objavljena iduće nedelje, a odmah potom i upis budući da je rok za to 16. septembar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 22°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana