Naprednjaci posadili 308 sadnica u prigradskim opštinama Tanjug

01. 12. 2019. 13:54:26

Gradski odbor Beograd SNS i ovog vikenda je nastavio akciju pošumljavanja, a u sedam prigradskih opština aktivisti i funkcioneri stranke posadili su 308 sadnica, koje su obezbedili iz ličnih sredstava.

 

Akcija pošumljavanja, koju je pokrenula SNS u celoj Srbiji, ima za cilj da se podigne kvalitet, ali i da svi građani shvate značaj očuvanja i unapređenja životne sredine, saopšteno je iz SNS.

Ovom i sličnim aktivnostima, kako kažu, žele da podignu ekološku svest kod mladih, jer je bitno da upravo oni shvate važnost zaštite eko sistema, te da je u tom cilju neophodno da se uvećaju zelene površine u Srbiji.

Aktivisti i funkcioneri SNS su u Barajevu, Grockoj, Lazarevcu, Mladenovacu, Obrenovacu, Sopotu i Surčinu su posadili sadnice borova, tuja i platana.

U Beogradu se svake godine posadi više od 5.000 stabala, a plan je da u narednim godinama 25 odsto grada bude pokriveno zelenim površinama.

Srpska napredna stranka će nastaviti sa ovom akcijom i u narednom periodu jer, kako ističe, voli Beograd i Srbiju, kao i da se čuva i unapredi našu životnu sredinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Sumaglica

Trenutna temperatura 2°C

Sumaglica

Nedelja
Malo i umereno oblačno

Max: 4°C
Min: -2°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana