Napredni klub pozdravlja najavu Dana srpskog jedinstva Tanjug

Objavljeno: 27.08.2020. 10:26 Izmenjeno: 27.08.2020. 10:26

Napredni klub ocenjuje da je najava o uspostavljanju Dana srpskog jedinstva, novog zajedničkog praznika Srbije i Republike Srpske, 15. septembra dobra vest i da je u tu svrhu dobro izabran „Dan proboja Solunskog fronta“.

Kako ističu, „ovom najvećom vojnom pobedom u našoj istoriji započeo je konačan proces ujedinjenja srpskog naroda, i uopšte Jugoslovena“.

Napredni klub pozdravlja saradnju Srbije i Republike Srpske kroz jačanje zajedništva i izgradnju jedinstvenih institucija jer je reč o „promociji ideja zajedništva međunarodno priznatih država Republike Srbije i BiH, a time i tzv. “evropskih vrednosti“ o kojima je tokom proteklih decenija bilo toliko reči u Briselu i o čemu nas neprekidno podsećaju naši, u tom pogledu svakako napredniji, susedi Albanci“.

„Srpska nacija je jedna i nedeljiva, pa afirmacija te činjenice, koja je pritom u skladu sa ustavima dve države i međunarodnim sporazumima – Dejtonski sporazum, Sporazum o specijalnim vezama – može samo svima da koristi“, saopštio je NK.

Dodaje se da su Srbi iz Bosne i Hercegovine činili oko 6 odsto tadašnje srpske vojske i podseća da je u BiH tada živelo nešto više od šestine celokupnog srpskog naroda.

„…svi oni bili su dobrovoljci! Zato je ta pobeda zajednička“, zaključuje Napredni klub.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana