Napredak u istrazi, stvari ozbiljnije nego što se mislilo RTS

Objavljeno: 07.11.2016. 23:06 Izmenjeno: 08.11.2016. 15:16

Policija je napredovala u istrazi u vezi sa oružjem u Jajincima i na Novom Beogradu i izgleda da su stvari ozbiljnije nego što smo mislili u prvom trenutku, izjavio je premijer Aleksandar Vučić gostujući na RTS-u.

„Nisam očekivao da će policija da napreduje, sinoć su napredovali. Očekivao sam da se nikada ništa neće naći. To bi budala pomislila da neko baca bombe kao jabuke i kruške. Došlo do iskaza pojedinih lica koja su prošla detektor laži, a jedna osoba je u potvrdila i u pisanoj formi“, rekao je Vučić gostujući u emisiji Upitnik RTS-a.

Dodao je da će dalje o tome govoriti državni organi. „Stvari su ozbiljnije nego što smo mislili, ali videćemo. I videćemo ko je i koliko novca dobio. Mislim da sam malo preterao što sam ovo rekao“, naglasio je premijer.

„Navešću jedan primer. One večeri kada je pronađeno oružje, pronađen je i automobil. Pre nekoliko meseci su nekoliko lica privedena zbog opservacije stana mog brata. A njihovi dokumentu su nađeni i u tim automobilima“, naglasio je Vučić.

Vučić je ponovio da nikada nije ni pomenuo reč „atentat“ za razliku od 1.12.2004. godine, kaže, kada je list Pres objavio da se dogodio pokušaj atentata na Borisa Tadića.

„Izlazi ‘Pres’, Mišković vlasnik. Urednici Kesić, Marjanović, Vučićević. Naslovna strana ‘atentat na Tadića’, a počinilac Miroslav Cimpl, službenik ambasade SAD. Uplašio ih je, izgleda, šnaucer koji je sedeo na zadnjem delu automobila i nije se osmehnuo. Cimpl je dobio 20 dana zatvora. Nikakvog oružja nije bilo“, podsetio je Vučić.

„Te bombe ubijaju u prečniku od 12 do 18 metara, a ‘zoljom’ ne moram ni da vam kažem šta rade“, dodao je i napomenuo da mu „ne pada na pamet“ da „ulazi u slobodu štampe“.

„Kako oni koji su izmišljali atentate gde ih nije bilo imaju obraza da se sprdaju sa onim što je pronađeno“, rekao je Vučić i dodao da niko nije ni pominjao atentat na predsednika Vlade.

Dodao je da ne voli da „kuka o tom pitanju“, ističući da mu je važno da mu porodica bude zaštićena.

„Na ulici sam odrastao, sad da izigravam pod stare mangupa i da glumim heroja – ne pada mi na pamet. Kada sam ogvorio o Crnoj Gori, govorio sam istinu svidelo se nekom ili ne. Srušili bi se mnogi snovi mnogih ljudi. Govorim i o mehanizmu i o ljudima i o mnogo čemu. Bolje da dalje ne govoriom“, napomenuo je Vučić.

Rekao je da je svojim očima video šta je spremano za Crnu Goru, dodajući da može da potvrdi građanima Srbije da su teške stvari pripremane za Crnu Gore.

Komentarišući navode specijalnog tužioca Crne Gore da su za te pripreme odgovorni dvoje Rusa, Vučić je rekao da ne može da govori o tome.

„Naneo bih štetu i Crnoj Gori i Srbiji. Ne bih ništa o tome da govorim na tu temu“, naglasio je premijer.

Govoreći o pripadniku UKP-a koji je stranim službama odavao informacije, premijer je rekao da zna ime tog agenta, ali i da zna ime agenta strane službe koji je podatke uzimao ali da „neće o tome do govori“.

 

„Upravo zato se svom žestinom borim za nezavisnu i suverenu Srbiju“, dodao je Vučić i poručio da špijuni neće upravljati ovom zemljom.

 

„Još 200 kilometara auto-puta do kraja mandata“

Vučić naveo da, kada je reč o auto-putu od Ljiga do Preljine, radi se o višim standardima, „evropskim ili svetskim, kako god hoćete“.

Poručio je da ostaju još tri deonice da se urade, od kojih su dve već ugovorene sa kineskim „Šandongom“. Dodaje da postoje određeni problemi sa projektovanjem i eksproprijacijom ali navodi da se to sve rešava.

Vučić je rekao da će za petnaestak dana da otvori i deonicu Pirot-Dimitrovgrad i da se i istočni krak Koridora 10 završava brzo.

Premijer navodi da insistira na izgradnji auto-puta Niš-Priština jer bi to Niš pretvorilo u regionalni centar.

„Moramo da razvijamo građevinsku industriju da bismo isporučili najbolje moguće rezultate“, poručuje Vučić.

Od početka mandata nove Vlade otvoreno je više od 100 kilometara puta, kaže Vučić dodajući da računa da se do kraja mandata izgradi još više od 200 kilometara puta što je, kaže, „više nego u vreme Broza“.

„Dolaze nam zlatne godine“

Vučić kaže da je namera da se nezaposlenost spusti na prosek EU, ispod 12 odsto.

Naveo je da Srbija ima milijardu i 382 miliona evra investicija a nije prodala ni Aerodrom ni „Telekom“.

„Mi smo u regionu apsolutno vodeća sila po tom pitanju“, naveo je premijer.

Ukazao je da u mnogo mesta mnogi lokalni budžeti imaju suficite a ne deficite zahvaljujući fabrikama i dodao da Srbija ima potencijal za rast.

Kaže da nam dolaze godine koje je on nazvao „zlatne godine“ i da ne vidi ozbiljnije probleme po tom pitanju osim unutrašnje i regionalne stabilnosti.

Govoreći o kineskim investicijama i o Železari, Vučić je rekao da su mu iz zemalja EU „solili pamet“ ali su i oni pokušavali da dovedu Kineze.

Rekao je da će da moli Kineze i za RTB Bor jer je od „molbe i kukanja bilo vajde“. Kako je rekao, dosad su svi bili previše ponosni da mole, a njemu nije teško i nastaviće. Podsetio je da je zbog Železare trpit išao u Kinu da ga danas glava manje boli.

Premijer je rekao da Srbima nikada neće biti dobro, „jer nam ni Novak Đoković nije dobar“.

Kaže da je srećan što je danas na otvaranju auto-puta video ljude koji su se iskreno radovali uspehu Srbije. Dodao je da će neka deca moći da ostanu u tom kraju jer će i neki investitori hteti da dođu u taj kraj.

Kaže da ne očekuje priznanja, ali da ga z animaju rezultati i brojevi za koje svetske organizacije kažu da su čisti.

 

„Stanje javnih finansija najbolje u istoriji“

Podsetio je da je MMF rekao da se dobri ekonomski rezultati u Srbiji nastavljaju i da je inflacija umerena uprkos porastu zarada u privatnom sektoru.

„Ako ovo kaže MMF, a ne Srbija onda je to odlično. Mi tražimo izvore rasta. Što je naš rast veći, to možemo da uložimo, a da nam javni dug ne raste. Imamo potpunu likvidnost budžeta i javnih preduzeća“, kaže premijer.

Prema njegovim rečima, 74 odsto penzionera će imati penzije veće nego ikad.

„Ja sam penzionerima najzahvalniji jer razumeju šta je država. Hoću da izguramo ceo postupak sa MMF-om i da budemo oprezni. Ne postoji ćup iz kojeg neko vadi. I dalje iz budžeta finansiramo sa 30 odsto svaku penziju“, napominje premijer.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno vedro

Subota
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 1°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana