Napadnuti radnici EPS-a

Objavljeno: 26.02.2016. 21:42 Izmenjeno: 26.02.2016. 21:42

Žitelji sela Lužane i Nozrina u aleksinačkoj opštini napali su danas ekipu elektromontera „Elektroprivrede Srbije“ i „skoro prevrnuli“ autobus sa 15 radnika ogranka distribucije Niš, ali niko nije povređen, saopštilo je to preduzeće.

Kako se navodi u saopštenju, elektromonteri iz Službe za kontrolu krađe električne energije ED Niš kontrolisali su brojila u selima u aleksinačkoj opštini zbog sumnje na neovlašćenu potrošnju.

Ispod krova jednog domaćinstva u selu Lužane, našli su dokaz da se krade struja, pa su, shodno Zakonu o energetici, krenuli da isključe električnu energiju, međutim tada su ih napali nezadovoljni i ljuti meštani.

EPS ističe da je reč o osam kuća u tom delu sela s čijim vlasnicima su monteri i ranije imali problema pri otkrivanju krađe struje.

Naime, radnike EPS-a meštani su i ranije vređali i napadali.

Meta napada bila su četiri elektromontera, kojima su pristigle u pomoć i ostale kolege, a kada su ušli u autobus da prekinu tuču i odu, meštani su pokušali da prevrnu autobus, navodi se u saopštenju.

U incidentu niko nije povređen, s obzirom na to da je ubrzo stigla policija i sprečila nasilje, da bi mesto napada obišao i direktor ogranka Niš Darko Bulatović.

Protiv osoba koja su neovlašćeno koristila električnu energiju, ED Niš će podneti krivične prijave, a policija i prijave za remećenje javnog reda i mira.

Sa žiteljima ovog sela niška distribucija je i pre dve godine imala problema u sprečavanju isključenja sa mreže, kada su iste osobe napale montere, koji su procesuirane i po isteku kazne, opet ponovile nasilje, navodi se u saopštenju.

„Ovo je još jedan u nizu napada na elektromontere „Elektroprivrede Srbije“, koji se na svu sreću, završio bez većih posledica po radnike, ali je važno osuditi napade na radnike koji savesno obavljaju svoj posao i sprečavaju krađe električne energije“, poručio je EPS.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Delimično oblačno

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 19°C
Min: 8°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana