NALED: Siniša Mali – Reformator godine tanjug

Objavljeno: 10.03.2023. 13:03 Izmenjeno: 10.03.2023. 13:04

Specijalno priznanje dobio je lider Agencije za privredne registre Milan Lučić zbog rezultata u digitalizaciji.

foto tanjug

 

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali izabran je od NALED-a za Reformatora godine. Po odluci Upravnog odbora NALED-a priznanje mu je dodeljeno na skupu povodom 15 godina Sive knjige. Priznanje je NALED dodelio prvi put posle 2019. godine. Trećina reformi Sive knjige do sada je sprovedena u resoru ministarstva finansija. NALED je dodeo i više specijalnih priznanja. Tri specijalna priznanja za promociju reformi medijima i to ekonomskom novinaru Radio Beograda Ivanu Jovanoviću, urednici blic biznisa Suzani Lakić i urednici magazina i portala Nova Ekonomija Ivani Pavlović. Timska priznanja dobili su zaposleni za ostvarenja i rezultate u javnoj upravi i to tim Grada Sombora, kao i tim grada Zrenjanina.NALED: Siniša Mali – Reformator godine
KopirajBEOGRAD, 10. marta (Tanjug) – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali izabran je od NALED-a za Reformatora godine. Po odluci Upravnog odbora NALED-a priznanje mu je dodeljeno na današnjem skupu povodom 15 godina Sive knjige. Priznanje je NALED dodelio prvi put posle 2019. godine. Trećina reformi Sive knjige do sada je sprovedena u resoru ministarstva finansija. NALED je dodeo i više specijalnih priznanja. Tri specijalna priznanja za promociju reformi medijima i to ekonomskom novinaru Radio Beograda Ivanu Jovanoviću, urednici blic biznisa Suzani Lakić i urednici magazina i portala Nova Ekonomija Ivani Pavlović. Timska priznanja dobili su zaposleni za ostvarenja i rezultate u javnoj upravi i to tim Grada Sombora, kao i tim grada Zrenjanina. Specijalno priznanje dobio je lider Agencije za privredne registre Milan Lučić zbog rezultata u digitalizaciji.

Preko Sive knjige komuniciramo sa privredom, ako ne slušamo njih naša rešenja neće biti prava, poručio je ministar finansija Siniša Mali na obeležavanju 15 godina te publikacije NALEDA. Istakao je da je Ministarstvo koje vodi u 2022. godini uradilo najviše, četiri preporuke u potpunosti, tri delimično i naglasio uspeh efiskalizacije i e-faktura. „Drago mi je da sa privrednom građanima i Naledom idemo korak napred“, rekao je on. Istakao je značaj e-faktura sa efektom ubrzanja vraćanja PDV-a što će Ministarstvo sprovesti na najbolji mogući način. Rekao da je tokom februara 9 miliona faktura prošlo kroz sistem bez problema. Mali je naveo niz urađenih reformi do sada koje su dale velike rezultate ali je naglasio da stajanja nema. „Ne smemo da stanemo, moramo da nastavimo sa reformama“, rekao je on i najavio uvođenje sistema e-akciza i e-otpremnica. Dodao je da će za najduže dve godine porezi moći da se plaćaju preko mobilne aplikacije. Naglasio je značaj juče usvojenog novog plana za suzbijanje sive ekonomije do 2025. Godine. „Sve ovo čime se bavimo i radimo govori da nije slučajno što je Srbija počela da pobeđuje u ekonomiji i to u doba najveće ekonomske krize ikada“, rekao je on. Mali je najavio nastavak infrastrukturnih ulaganja, povećanja plata i penzija, kao i reformi koji dižu konkurentnost i atraktivnost privrede. Istakao je da strane direktne investicije rastu iz godine u godinu. „Stvari su dobre Srbija je stabilna….Ali nismo zadovoljni hoćemo još bolje i više…“, poručio je on. Na NALED skupu obratila i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević koja je naglasila vise prioriteta na kojima Srbija radi da bi ubrzala taj process. Ministar za informisanje i telekomunikacije Mihailo Jovanović dao je više detaljnih informacija o uspešnom procesu digitalizacije javne uprave I čitave Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana