Nakon 96 godina obnovljena zgrada Instituta za neonatologiju Studio B

Objavljeno: 15.09.2021. 12:25 Izmenjeno: 16.09.2021. 10:17

Prvi put posle više od devet decenija urađena je velika rekonstrukcija zgrade Instituta za neonatologiju i zamenjena kompletna stolarija.

Zgrada Instituta za neonatologiju u Beogradu dobila je novi izgled i prvi put, nakon 96 godina, urađena je velika rekonstrukcija i zamenjena kompletna stolarija, kako bi prevremeno rođene bebe imale najbolje uslove.

Ovo zdanje je tako, zahvaljujući donaciji društveno odgvornih kompanija, dobilo svoj stari izgled, sačuvan je autentični oblik, a svi radovi, čija je vrednost 250 hiljada evra, izvedeni su uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Ivan Bošnjak, zamenik generalnog direktora kompanije Milenijum tim, čijom donacijom je obnovljen Institut za neonatologiju, rekao je da je ova ustanova zaslužila bolje uslove za rad i funkcionisanje u odnosu na one koje je do sada imao, te naglasio da su radovi izvedeni po najvišim mogućim standardima.

Direktorka Instituta Milica Ranković Janevski zahvalila je kompaniji Milenijum tima koja je uložila 250.000 evra u projeta, na najvećoj pojedinačnoj donaciji u istoriji te zdravstvene ustanove i dodala da će se borba za najmlađe pacijente sada nastaviti u znatno boljim i lepšim uslovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 32°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana