Najvažniji posao Vlade Srbije-ulaganje u rast i bolji život građana Tanjug

Objavljeno: 28.10.2016. 10:57 Izmenjeno: 29.10.2016. 13:10

Naš najvažniji posao je ulaganje u rast i bolji život građana, izjavio premijer Vučić u Jagodoni gde je položen kamen temeljac za pogon italijanske kompanije Aunde, koja će omogućiti posao za 650 radnika.

foto Tanjug

Nova politika Vlade Srbije biće politika rasta, podsticanja ulaganja i razvoja, najavio je premijer Aleksandar Vučić u Jagodini, gde je položen kamen temeljac za novi pogon italijanske kompanije Aunde.

„U prethodne dve godine postavili smo temelje moderne srpske ekonomije, ne toliko politike, koliko ekonomije“, rekao je premijer.

On je podsetio da smo štednjom spustili deficit ispod dva odsto, što nije pošlo za rukom ni Francuskoj.

„Sad imamo prostor da ‘se igramo’, da ulažemo u posao“, rekao je Vučić i ukazao da ni Aundija u Jagodini ne bi bilo da vlada nije dala podsticaje, a tih para ne bi bilo – da nismo štedeli.

To su, istakao je, narodne pare, a posao vlade je da tim parama upravlja na domaćinski način.

To što smo štedeli sada ćemo najpametnije da ulažemo, u nova radna mesta, a ne da socijalnim i jednokratnim merama kupujemo naklonost i glasove birača, rekao je premijer.

„Sad imamo prostor da ulažemo u privredni rast i u bolji život građana“, zaključio je predsednik vlade.

On je konstatovao da smo reformama uspostavili tržište rada, još treba uspšostaviti tržište robe i kapiatala.

Ministarstvo privrede i proizvođač automobilskih komponenti italijanska kompanija „Aunde Srb“ potpisali su danas ugovor o izgradnji još jedne fabrike te firme u Jagodini, u kojoj će biti zaposleno još 400 radnika.

Vučić je prethodno obišao postojeću fabriku i razgovarao sa radnicima kojima je poželeo srećan rad.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i potpredsednik vlade Ivica Dačić, ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco i predsednik Skupštine opštine Jagodina Dragan Marković.

Prvi pogon Aunde počeo je sa radom u Jagodini, 2014. godine i trenutno zapošljava 253 radnika, u postojećem pogonu šiju se navlake za sedista za Fiat 500L, a prema rečima direktorke te fabrike Jasne Vlajović, planira se i proizvodnja za kompanije Iveko i Mercedes.

Novi pogon italijanske fabrike Aunde u Jagodini otvorićemo u pola 8 ili 8 ujutru, da Ivica Dačić ne može uopšte da spava, našalio se danas premijer Aleksandar Vučić na postavljanju kamena temeljca za taj pogon.

Na ovom događaju, koji je počeo u devet ujutru, govorili su Vučić, Dačić i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković, koji je rekao da ne zna da li je negde u Evropi fabrika otvorena tako rano ujutru.

Dačić je potom, obraćajući se prisutnima, rekao da termin nije čudan, jer premijer obično zakazuje sednice vlade u pola osam ujutru.

„To je njegov način rada, što ja inače baš ne podržavam, ali šta da radim“, kazao je Dačić.

Premijer je na to rekao da će, ako se svi saglase, fabriku otvoriti u pola osam ili osam, „taman da Ivica ne može ni malo da spava“.

„On ide sad da spava“, rekao je kroz smeh Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 8°C

Vedro

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 7°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana