foto tanjug
Kulinarska federacija Srbije vratila se sa četiri medalje sa jednog od najvećih kulinarskih takmičenja na svetu koje je upravo završeno u Riminiju. „Beograd je postao kulinarska prestonica Balkana, jer pored ‘mišlenovih’ zvezdica naši mladi i iskusni kuvari spremaju najukusnija jela na svetu“, rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda. „Global Chefs Challenge“ je jedno od tri najveća takmičenja u kulinarstvu, a naši kuvari spremili su najbolju tortu i vegetarijansko jelo. Mlada Saveta Bikić donela je u Beograd bronzanu medalju za ručak koji se sastojao od potaža od bundeve, sarmica od kelja sa suvim šljivama i orasima, kao i pečenim celerom. Ostali kuvari ovenčani nagradama u četiri kategorije su: Bane Kockarević i Jovan Lakić, Marija Palić i Milan Marinković, Goran Radivojević i Saveta Bikić, Dušan Stankov, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Beograda.




