Najavljeno suzbijanje komaraca Beoinfo

Objavljeno: 16.06.2021. 12:49 Izmenjeno: 16.06.2021. 12:49

Akcija suzbijanja komaraca uređajima sa zemlje sprovodiće se na više lokacija.

Radnici Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” sprovešće će u četvrtak, 17. juna, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda, saopštavaju iz JKP „Gradska čistoća”.

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se sprovoditi od 19 do 24 časa i obuhvatiće sledeće lokacije: Adu Huju, Višnjicu do Bele stene, Slance, Veliko selo, groblje Lešće, Grocku, Brestovik, Vinču, Ritopek, Pinosavu, Zuce, Beli Potok, Avalu, Šuplju stenu, Trešnju, Ralju, Zaklopaču, Vrčin, Grocku obalu i Gročansku adu, Kaluđericu 1, Kaluđericu 2, Kaluđericu 3, Kaluđericu 4, Kaluđericu 5, Kaluđericu 6, Leštane 1, Leštane 2, Leštane 3, Mali Mokri Lug 3, Boleč 1, Boleč 2, Vinču 1, Vinču 2, Grocku 1 i Grocku 2.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole. Prema hidrometeorološkoj prognozi klimatski uslovi će biti povoljni za hemijski tretman odraslih formi komaraca.

Koristiće se preparat koji je registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Mole se građani da ekipama omoguće nesmetan rad, a pčelari da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 1°C

Vedro

Subota
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 1°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana