Najavljene jače padavine, štabovi u pripravnosti Studio B, RTS, Tanjug

Objavljeno: 19.04.2017. 08:10 Izmenjeno: 20.04.2017. 09:32

Sektor za vanredne situacije upozorio je sve opštinske štabove u Srbiji da podignu stepen pripravnosti, uz 24-časovni monitoring Zapadne Morave, Kolubare i njihovih pritoka, sve dok padavine ne prestanu.

Svim štabovima za vanredne situacije na teritoriji Srbije naloženo je da preduzmu mere za sprečavanje i eventualno ublažavanje posledica obilnih padavina, izjavio načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Željko Babović.

Babović je za Tanjug rekao da je, nakon upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda da se od 18. do 21. aprila očekuju obilne lokalne padavine, Sektor za vanredne situacije dao upozorenje svim organizacionim jedinicama kao i svim opštinskim, gradskim i okružnim štabovima za vanredne situacije, kako bi podigli nivo spremnosti za reagovanje u situaciji takvih padavina.

Posebno je, istakao je, naloženo svim štabovima da preduzmu mere na bazi sprečavanja i ublažavanja posledica koje mogu nastati od bujičnih vodotokova, ako do njih dođe.

Nadležne službe su u pripravnosti, iako to, kako kaže, nije neprekidna pripravnost, već je tamo gde se očekuju padavine podignut stepen pripravnosti.

Preduzeću Elektro Srbija takođe je izdato upozorenje u smislu podizanja njihove spremnosti za reagovanja u slučaju nevremena i oštećenja na elektorenergetskim postrojenjima.

„Naložili smo da obave pripremne radnje kojima se obezbeđuje mobilnost svih ekipa za otklanjanje eventualnih kvarova na elektrosistemu“, istakao je Babović.

Isto upozorenje dato je i Elektomreži kako bi se predupredili eventualni problemi u elektro energetskom snadbevanju.

U toku noći je na teritoriji Srbije padala kiša srednjeg i jačeg inteziteta, a najveća kiša je bila na prostoru Zlatibora, 28 litara po metru kvadratnom, zatim u Požegi 21, u Loznici 20, ali ta kiša ne može da napravi ozbiljne probleme, rekao je.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana